Jussi Niinistö

Puolustuskyky turvattava

Olin eilen maanpuolustusjärjestöjen yhteisessä juhlassa Kouvolassa puhumassa Suomen puolustamisesta. Ohessa tiivistelmä esitelmäni sisällöstä:

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko on valmisteilla. Puolustusvoimain komentaja, pääministeri, puolustusministeri ja tasavallan presidentti ovat muiden muassa ottaneet kantaa sen tärkeimpään kysymykseen: puolustusmäärärahojen tasoon vuoden 2015 jälkeen. Hallituksen kohtuuttoman ja vastuuttoman leikkauslinjan seurauksena puolustusvoimauudistuksen jälkeisestä ajasta onkin vaarassa muodostua puolustusuudistus, eli mahdollinen luopuminen yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamisesta.

Perussuomalaisten linjan mukaisesti vastustan jyrkästi puolustusratkaisumme perusperiaatteiden murentamista. Vastustamme Puolustusvoimien suorituskyvyn laskua ja olemme valmiita puolustusmäärärahojen korottamiseen jo kuluvalla vaalikaudella. Puolustuskyvyn laskemista kannattavien päättäjien on perusteltava kantansa ja ymmärrettävä, mihin heidän linjansa johtaa.

Sotilasliittoon kuulumatonta Suomea puolustaa tehokkaasti ja taloudellisesti yleiseen asevelvollisuuteen perustuva ja riittävästi kertausharjoitettu reserviläisarmeija. Paras vakuutus pahan päivän varalle on oma, uskottava puolustuskyky. Sillä on ennaltaehkäisevä vaikutus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

ulf fallenius

Suomen puolustus kaikkesta huolimatta sitä luokkaa että jos iso naapuri hyökkäisi niin tappio tulisi meille noin alta 6 minuuttin.On oikein että turhasta säästetään ja armeja on yksi turhista kohteista ylivelkantuneessa Suomessa.Jos Suomesta tehtäisiin kunnon sotilasvaltio niin kustanukset jouduttaisiin nostaman enemmän kun moninkertaisesti,me emme elää enään talvisodan aikoja ja historia kertonee enemmin monta sotaa on jo hävitty niin tähän ei kanatta satsata enään mitään ylimääräistä.Tärkeät yhteistyökumppanit on Suomen tulevaisuus puolustuksessa ja pienimuotoinen oma armeja joka saisi mielummin olla jopa ammattitaitoinen ellikkä palkka armeja.

Jarmo Alanko

Puolustusmäärärahojen vähentäminen : tie natoon.
Tämän tiesi jo päättäjät parikymmentä vuotta sitten.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kuinka paljon on kyse työpaikkojen säilyttämisestä?
Ettei vaan maahan olisi hiljalleen tulossa Puolustusvoimien Puolustusvoimat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset