Jussi Niinistö

Linja pitää

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Kari Huhta on tämänpäiväisessä kolumnissaan Puolustuspolitiikka liikkuu sittenkin ottanut maalitaulukseen minut. Mikäs siinä. Kärjistäen ilmaistuna: kun “Pravda” haukkuu, tietää että linja on oikea.

Näin toimittaja Huhta aloittaa kolumninsa:

“Voihan olla, että maailman puolustuspolitiikan viisaus on keskittynyt Suomeen ja täällä vielä perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Niinistön korvien väliin. Silloin olisi ymmärrettävää, että suomalaisissa kommenteissa muiden puolustusratkaisut ovat usein vääriä ja Ruotsin jopa hieman naurettavia.”

Naljailu sallittakoon. Se hymyilytti minuakin aamutuimaan. Korjattakoon kuitenkin toimittajan virheellinen näkemys, ettei kansalaisille jää väärää käsitystä: en pidä muiden maiden puolustusratkaisuja väärinä enkä pidä Ruotsin puolustusratkaisua naurettavana. Päinvastoin, Ruotsin ilma- ja merivoimilla on sellaisia suorituskykyjä, joita Suomella ei ole – mainittakoon vain sukellusvenease. Sen sijaan maavoimat Ruotsi on ajanut pitkälti alas luottaen Suomen puolustusratkaisuun.

Jokaisella maalla on historiastaan juontuva tapansa ratkaista puolustuskysymys, Suomella omansa. Puolustan Suomen ratkaisua: yleistä asevelvollisuutta, koko maan puolustamista ja sotilaallista liittoutumattomuutta.

Perussuomalaisten linja pitää. Se on myös Suomen kansan enemmistön tukema linja.

Helsingin Sanomilla on oma linjansa. Lehden ratkaisu on Suomen Nato-jäsenyys. En voi välttyä vaikutelmalta, että pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä puhumista käytetään Hesarissa savuverhona. Se on ymmärrettävää, mutta ei realistista.

Pidän naurettavana Helsingin Sanomien harjoittamaa puolustuspoliittista naivismia. “Yhteispuolustus etenee”, aloittaa toimittaja Huhtakin kolumninsa viimeisen lauseen. Maanpuolustus on kuitenkin vakava asia. Pilvilinnojen rakentamiseen ei pitäisi olla varaa.

Puolustuksemme tarvitsee todellisia voimavaroja. Turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon tuikitarpeellista lisärahoituskirjausta vuoden 2015 jälkeiselle ajalle ei saatu hallituksen ryhdittömyyden takia. Olisi Helsingin Sanomille kunniaksi puolustaa demokraattisesti päätettyä puolustusratkaisuamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Kari Virtanen

Kyllä minuakin hävettäisi, jos Hyysäri alkaisi kehua.

NATO on suuri uhka maailmanrauhalle, sillä se on Balkanin sodista lähtien edistänyt radikaalin islamin ja terrorin leviämistä tavalla josta Al-Qaeda ei voi edes uneksia. Viimeksi Libya/Mali/Algeriassa.
Minulle ei täysin ole selvinnyt, että tekevätkö sen Ymmärtämättömyyttään, vai tahallaan. Ilmeisesti kummastakin syystä. Senverran johdonmukaista toiminta on ollut.

PS. Lopetin Pravdan tavaamisen jo 60-luvulla.

Reijo Tossavainen

Kyllä Kivinen, Huhta ja kumpp. aina vaan jaksavat toitottaa omaa "viisauttaan". Kivinen jopa eläkkeeltä käsin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset