Jussi Niinistö

Yleistä asevelvollisuutta puolustettava

Asevelvollisuuden vastustajat perustelevat kantaansa tasa-arvolla – unohtaen, että yleinen asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvoinen tapa toteuttaa maanpuolustusvelvollisuus. Se on tasa-arvoinen kaikille miehille ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuneille naisille. Asevelvollisessa armeijassa yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta tai koulutustaustasta riippumatta kuka tahansa voi edetä upseeriksi. Näin ei ole ammattiarmeijoissa.

En kannata ns. sukupuolineutraalia asevelvollisuutta. Sille ei ole yksinkertaisesti Suomessa maanpuolustuksellista tarvetta eikä taloudellisia edellytyksiä. Kannatan kuitenkin naisten osallistumista kutsuntoihin. Maanpuolustustietoutta emme saa evätä naisilta, sillä kaikilla Suomen kansalaisilla on perustuslaillinen velvollisuus osallistua isänmaan puolustamiseen.

Asevelvollisuudessa on kyse siitä, miten tehokkaimmin ja edullisimmin järjestämme oman maamme puolustuksen. Suomen kokoisen maan uskottava puolustaminen on käytännössä mahdotonta ilman yleistä asevelvollisuutta. Asevelvollisuudesta luopumista vaativat juuri ne tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta.

Ote puheenvuorosta Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja Suomen Miestutkimuksen Seuran “Maanpuolustus, sukupuoli ja tasa-arvo” -yleisöseminaarissa Säätytalolla 5.9.2013.

JK Olin tänä aamuna keskustelemassa yleisesetä asevelvollisuudesta myös Ylen Aamu-tv:ssä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt kenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth sanoo kirjassaan Kenraalin testamentti: ”Suomi on hyvä maa. Se on puolustamisen arvoinen. Ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa”.

Kirja julkaistiin vuonna 1994. Nämä Ehrnroothin sanat ovat täyttä asiaa myös tämän päivän Suomessa. Puolustaminen edellyttää yleistä asevelvollisuutta.

Juhani Vento

Yleinen asevelvollisuus on Talvisodan rudimentti monumentti.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Asevelvollisuuden vastustajat perustelevat kantaansa tasa-arvolla – unohtaen, että yleinen asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvoinen tapa toteuttaa maanpuolustusvelvollisuus. Se on tasa-arvoinen kaikille miehille ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuneille naisille. Asevelvollisessa armeijassa yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta tai koulutustaustasta riippumatta kuka tahansa voi edetä upseeriksi. Näin ei ole ammattiarmeijoissa."

Suomi on todellisissa vaikeuksissa jos hallitsevilla paikoilla on niin typeriä ja ajattelukyvyttömiä poliitikkoja kuin Jussi Niinistö. Millä ihmeen perverssillä persulogiikalla asevelvollisuus, joka on todellakin pakollinen ainoastaan miehille - ja josta naiset, jehovan todistajat ja ahvenanmaalaiset on vapautettu - on tasa-arvoinen? Miesten laittaminen vankilaan mielipiteiden perusteella on tasa-arvon täysi vastakohta. Mikäli kaikki saisivat vakaumuksesta, sukupuolesta ja asuinpaikasta riippumatta valita suorittavatko asepalveluksen niin ettei kieltäytymisestä seuraisi mitään rangaistusta, niin se olisi todellista tasa-arvoa.

"En kannata ns. sukupuolineutraalia asevelvollisuutta. Sille ei ole yksinkertaisesti Suomessa maanpuolustuksellista tarvetta eikä taloudellisia edellytyksiä. Kannatan kuitenkin naisten osallistumista kutsuntoihin. Maanpuolustustietoutta emme saa evätä naisilta, sillä kaikilla Suomen kansalaisilla on perustuslaillinen velvollisuus osallistua isänmaan puolustamiseen."

Vastapuolella tulee aina olemaan isompi ja parempi armeija kuin Suomessa, eli jos jostain ihmeen syystä sota alkaisi, mikä on äärimmäisen epätodennäköistä nykypäivänä, niin Suomi häviäisi joka tapauksessa. Miksi kaikilla kansalaisilla pitäisi olla velvollisuus isänmaan puolustukseen? Miksi kenenkään pitäisi puolustaa maata, joka käyttää orjatyötä, niin kuin Suomi, ja laittaa ihmisiä vankilaan mielipiteiden perusteella? Asevelvollisuusarmeija ei kuulu sivistysvaltioon.

"Asevelvollisuudessa on kyse siitä, miten tehokkaimmin ja edullisimmin järjestämme oman maamme puolustuksen. Suomen kokoisen maan uskottava puolustaminen on käytännössä mahdotonta ilman yleistä asevelvollisuutta. Asevelvollisuudesta luopumista vaativat juuri ne tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta."

Asevelvollisuudessa ei ole kyse muusta kuin orjuuttamisesta ja fasistisen ja ihmisoikeuksia syrjivän järjestelmän ylläpitämisestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset