Jussi Niinistö

Ilmatilafarssiin lisävalaistusta

Parin viikon takaisista ilmatilaloukkauksista on noussut melkoinen mylläkkä. Pääministeri Jyrki Katainen antoi aluksi ymmärtää, että Hornettimme ovat heti käyneet tunnistamassa vieraat koneet, mutta sittemmin kävi ilmi, ettei näin ole tapahtunut.

On selvää, että eduskunnassa tarvitaan lisätietoa siitä, miten venäläisten koneiden tekemiin ilmatilaloukkauksiin reagoitiin ja miksi tiedonkulku on tökkinyt. Näyttää siltä, että puolustushallinnon sisällä tieto ei ole kulkenut riittävän hyvin, eikä kaikki tarvittava tieto ole ilmeisesti saavuttanut ainakaan pääministeriä.

Mediallakin on peiliin katsomisen paikka. Paikoin ovat puurot ja vellit menneet toimittajilla sekaisin. Kansalaisia tilanne luonnollisesti hämmentää.

Kuten tunnettua, puolustusmenoja on tällä vaalikaudella leikattu rajusti, minkä vuoksi on muun muassa jouduttu vähentämään Hornettien lentotunteja. Toivon, että tämä ei ole johtanut alueellisen valvontakykymme heikkenemiseen. Asioita pitää osata priorisoida.

Puolustusvaliokunta saa huomisessa kokouksessaan lisätietoa ilmatilaloukkauksista puolustusministeriön ja pääesikunnan edustajilta sekä ilmavoimien komentajalta.

Toimittajat ovat kyselleet ahkerasti näkemyksiäni asiasta. Kommenttejani on julkaistu ainakin Savon Sanomissa, Ilta-Sanomissa ja Ylessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lennot ovat vain yksi osa;miten toimii rajavalvonta kokonaisuudessaan lienee tähdellisempi kysymys??
siis merivalvonta,tulli,maahanmuuttoviranomaiset ja ihan koko paletti alkaen veneliikenteestä(viroon)ja ulos eu;sta !
Toivottavasti homma on hanskassa kokonaisuutena ?!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Täällä on ansiokkaasti viittailtu tähän videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=gjKxsoHPoUE

----

On muuten mielenkiintoista huomata, että usein kun maassa tapahtuu jotain suuria tunteita herättävää, viranomaiset alkavat kinata julkisuudessa keskenään median myötäillessä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Eihän tässä puutu enää kuin saksalainen lentoharrastaja joka laskeutuu senaatintorille.
Puolustuksemme hyvällä naapureidenmme, ruotsalaisten ja venäläisten tasolla.
Ihmittelen kuitenkin, miksi selitellään?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hei, mutta Lehti ei olekaan Pravda, vaan Beobachter, Kansan Tähystäjä!

Tomppeliaatu syytti juutalaisia, mutta täällä tiedetään paremmin: kaiken pahan alku on enemmistötyrannia, kuten investointipankkipiireissä sanotaan. Enemmistötyrannian torjunta vaatii kaiken päätöksenteon keskittämistä, ja politiikan vaikutusvallan väheksymistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset