Mediassa Nato-asioista ja Ukrainasta

Olin tänään Ylen aamu-tv:ssä ja Ykkösaamussa keskustelemassa Ukrainan tilanteesta sekä Suomen ja Naton välillä allekirjoitettavasta isäntämaatukisopimuksesta.

 Yle.Ylen aamu-tv:ssä 28.8.2014 kanssani keskusteli ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) . 

Naton kanssa lähiaikoina allekirjoitettava isäntämaatukisopimus ei ole askel kohti Nato-jäsenyyttä, eikä se myöskään liity Ukrainan kriisiin, vaan asiaa on valmisteltu jo vuosia. Suomi on Naton rauhankumppani, ja tässä yhteisymmärryspöytäkirjassa on kyse pitkäaikaisten käytäntöjen vahvistamisesta.

Ukrainan sisällissodassa on ilmeisesti tapahtumassa käänne. Separatistit olivat jo kukistumassa, mutta nyt heille on virrannut apua Venäjältä. He pystyvät ilmeisesti pitämään asemansa ja jopa valtaamaan lisää alueita. Ukrainan armeija vaikuttaa olevan liian heikko ja organisoimaton.

Ukraina olkoon meille varoittava esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun ei haluta satsata uskottavaan kansalliseen puolustukseen.

Jussi Niinistö
Kannus

Kannuksen kaupunginjohtaja. Filosofian tohtori, dosentti. Entinen puolustusministeri (2015-2019). Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu