Puolustusvoimauudistus käytävä läpi

Viime vaalikaudella tehtiin suurin puolustusvoimia koskeva rakenneuudistus sitten toisen maailmansodan päättymisen. Puolustusvoimauudistuksessa menivät valitettavasti puurot ja vellit sekaisin, kun Kataisen hallituksen ohjelmassa määritellyt pakkosäästöt yhdistettiin suunniteltuun uudistukseen. Siksi puolustusvoimien nykyrakennetta on tällä vaalikaudella syytä kriittisesti tarkastella. Puhuin aiheesta tänään Ylen aamu-tv:ssä ja Ykkösaamussa.

Sipilän hallitus pitää tärkeänä, että Suomen puolustuskyky vastaa todellisuutta kiristyneessä kansainvälispoliittisessa tilanteessa. Alkaneella vaalikaudella tullaan satsaamaan erityisesti puolustusvoimien materiaalihankintoihin.

Ottawan sopimukseen liittyminen ja sen myötä jalkaväkimiinoista luopuminen oli koko maan kustannustehokkaan puolustamisen kannalta virhe, mutta hallitus on ohjelmansa tehnyt eikä perussuomalaisten poliittinen voima riittänyt asiaa muuttamaan. Nyt onkin syytä miettiä, miten uudella teknologialla saadaan miinojen poistumisen myötä menetetty aluevaikutuskyky ja miinakauhu jälleen riittävällä tavalla muodostettua.

Jussi Niinistö
Kannus

Kannuksen kaupunginjohtaja. Filosofian tohtori, dosentti. Entinen puolustusministeri (2015-2019). Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu