Jussi Niinistö

Erityisavustajat valittu

Olen toiminut valtioneuvoston jäsenenä puolitoista viikkoa. Työ puolustusministerinä on lähtenyt liikkeelle vauhdilla. Ensimmäiset ase- ja ammushankintapäätökset on tehty. Samoin ensimmäiset valtiovierailut ovat jo osuneet kohdalle, nimittäin kohteliaisuuskäynnit Ruotsiin sekä Viroon – kummatkin meille tärkeitä kumppanuusmaita.

Erityisavustajikseni valitsin kaksi puolustushallinnon hyvin tuntevaa ja minulle pidemmältä ajalta tuttua miestä. Tein tietoisen valinnan erityisavustajien osalta, sillä painotin valinnassani kokemusta ja puolustusasioiden syvällistä tuntemusta.

Kutsuin erityisavustajikseni Petteri Leinon ja Juha Marteliuksen. Sotilasmestari evp Leino on yksityisyrittäjä ja tietokirjailija, jolla on takanaan 28 vuotta aliupseerin virassa Puolustusvoimissa. Parhaiten Leino tunnetaan Aliupseeriliiton puheenjohtajana vuosilta 2003-2015. Valtiotieteiden tohtori Martelius puolestaan on pitkän linjan Puolustusministeriön ammattilainen. Nykyiseen tehtävään hän siirtyy Puolustusministeriön tutkimusjohtajan tehtävästä.

Erityisavustajien lisäksi ministerin esikunnassa on sihteerin ja adjutantin lisäksi sotilaspoliittinen neuvonantaja. Luonnollisesti koko Puolustusministeriön henkilöstö on samassa veneessä viemässä hallinnonalan asioita eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivotan sinulle jaksamista vastuunalaisessa tehtävässäsi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Olen toiminut valtioneuvoston jäsenenä puolitoista viikkoa. --- Ensimmäiset ase- ja ammushankintapäätökset on tehty."

- Tuohon tahtiin kun shoppailee, niin neljän vuoden kuluttua ovat varastot varmasti täynnä.

Marko Huttunen

Toivotaan niin. Ja toivotaan että varastoista löytyy silloin myös riittävä määrä sakara- ja putkimiinoja äskettäin älyttömästi tuhottujen tilalle.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Pitääkö Helsingin Sanomien uutinen paikkansa?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1433483514405

"puolustushallinto on menettämässä hallituskauden lopulla noin 70 miljoonaa euroa."

Kalevi koskinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset