Jussi Niinistö

EU:n asedirektiivi: hyvältä näyttää, mutta…

EU:n asedirektiivin käsittely etenee Brysselin prosesseissa. Neuvotteluita on jatkettu niin aselupien mahdollisesti edellyttämistä lääkärintarkastuksista, aseiden luokittelusta eri kategorioihin, aseiden nettikaupasta, asekeräilystä kuin meille tärkeästä mahdollisuudesta säilyttää vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa käytettävät reserviläisaseemme.

Virkamiesten kova työ, ministerien poliittinen tuki ja aseharrastajien aktiivisuus näyttävät tuottavan tulosta. Tällä hetkellä EU:ssa suhtaudutaan yhä suopeammin siihen, että jäsenvaltioille annettaisiin mahdollisuus myöntää erityisillä syillä lupia direktiivin muutoin kieltämiin aseisiin.

Näitä perusteita voisivat olla mm. kulttuuriset ja historialliset syyt. Näin ollen esimerkiksi asekeräilijät voivat katsoa tulevaisuuteen ehkä hieman lohdullisemmin silmin. Tärkeää on kuitenkin erityisesti se, että vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus on vakiinnuttamassa asemaansa hyväksyttyjen perustelujen joukossa.

Direktiivin valmistelutyö jatkuu ja kesäkuussa näemme kuinka kaukana Euroopan parlamentin ja neuvoston kannat ovat toisistaan ja voimme arvioida kauanko niiden yhteensovittamiseen kuluu aikaa. Direktiivin lopullisen hyväksymisen jälkeen on kansalliselle täytäntöönpanolle varattu vuosi. Kotimaisessa lainsäädännössä voi muutospaineita tulla aselupalainsäädäntöön ja mahdollisesti myös vapaaehtoista maanpuolustusta koskevaan lakiin.

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta nyt näyttää hyvältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kunhan kotirintama ei vaan pettäisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset