Jussi Niinistö

Leangkollen-konferenssissa Norjassa

http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2017/02/Leangkollen-pakattu-k... 300w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2017/02/Leangkollen-pakattu-k... 768w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2017/02/Leangkollen-pakattu-k... 1024w" sizes=" 1770px) 100vw, 1770px" />Kuvassa vasemmalta lukien Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist, Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Søreide, puolustusministeri Jussi Niinistö ja Naton apulaispääsihteerin sijainen James Appathurai.

Osallistuin maanantaina 13. helmikuuta Leangkollen-turvallisuuskonferenssiin Norjassa. Arvostetun, yli 50 vuotta vanhan vuosittaisen tapahtuman pääteema oli tänä vuonna Pohjois-Euroopan muuttuva turvallisuusympäristö. Paikalla olivat muun muassa Norjan ja Ruotsin puolustusministerit. Konferenssin jälkeen kokoonnuimme työlounaalle, jonka agendalla olivat Pohjoismainen puolustusyhteistyö Nordefco, jonka puheenjohtajamaa Suomi on tänä vuonna, sekä Suomen ja Ruotsin kahdenvälinen puolustusyhteistyö.

Konferenssissa pitämässäni alustuksessa korostin, että Pohjoismaiden samankaltaisen, mutta muuttuneen turvallisuusympäristön takia puolustukseen pitäisi investoida enemmän kansallisesti. Lisäksi pohjoismaista puolustusyhteistyötä tulee edelleen kehittää. Pohjoismainen yhteistyö on Suomelle tärkeä osa kansainvälistä puolustusyhteistyötä, joka taas osaltaan kehittää Suomen kansallista puolustusta.

Yhteistyöstä huolimatta kansalliset puolustusratkaisut ovat kaiken perusta, jota pitäisi vahvistaa. Pidän ensiarvoisen tärkeänä sitä, että Suomi on ylläpitänyt kansallisia asevoimiaan. Hyväkuntoiset puolustusvoimat on myös edellytys toimivalle kansainväliselle yhteistyölle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Arvoisa Herra Puolustusministeri

>…. muuttuneen turvallisuusympäristön takia puolustukseen pitäisi investoida enemmän kansallisesti. ...

ooo

……. mutta vasta sen jälkeen kun on saatu tietää mitä 5, 5 miljoonaa suomalaista ajattelee.
Kymmenissä kirjoituksissa on tullut kyllä selväksi mitä puolustushallinto ajattelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset