Perussuomalaisia johdetaan edestä

Helsingin Sanomat kysyi näkemystäni Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajana siitä, voiko Perussuomalaisten tuleva puheenjohtaja johtaa puoluetta Brysselistä käsin. Mielestäni ei voi – se olisi käytännössä erittäin haastavaa tilanteessa, jossa puolueella on 36 kansanedustajan ryhmä sekä ministeriryhmä.

Timo Soini toimi puolueen puheenjohtaja ollessaan samaan aikaan EU-parlamentissa 2009–2011, mutta tuolloin puolue oli pieni ja oppositiossa. Muistan hyvin nuo ajat, olinhan silloin eduskuntaryhmän pääsihteeri. Uutta puheenjohtajaa en kannusta kokeilemaan samaa. Hallituspuolueen puheenjohtajaa tarvitaan hallitusyhteistyössä päivittäin, jotta asiat sujuvat. Myös Perussuomalaisten kenttäväki toivoo puheenjohtajansa olevan nykyistä enemmän kentän käytössä, ja uuden puheenjohtajan tulee vastata tähän huutoon.

Lyhyesti sanottuna: Puoluetta johdetaan edestä, ei netistä. Tehtävälleen omistautunut ja motivoitunut puheenjohtaja myös tahtoo olla paikalla siellä, missä päätöksiä tehdään.

Jussi Niinistö
Kannus

Kannuksen kaupunginjohtaja. Filosofian tohtori, dosentti. Entinen puolustusministeri (2015-2019). Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu