Jussi Niinistö

Perussuomalaisia johdetaan edestä

Helsingin Sanomat kysyi näkemystäni Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajana siitä, voiko Perussuomalaisten tuleva puheenjohtaja johtaa puoluetta Brysselistä käsin. Mielestäni ei voi – se olisi käytännössä erittäin haastavaa tilanteessa, jossa puolueella on 36 kansanedustajan ryhmä sekä ministeriryhmä.

Timo Soini toimi puolueen puheenjohtaja ollessaan samaan aikaan EU-parlamentissa 2009–2011, mutta tuolloin puolue oli pieni ja oppositiossa. Muistan hyvin nuo ajat, olinhan silloin eduskuntaryhmän pääsihteeri. Uutta puheenjohtajaa en kannusta kokeilemaan samaa. Hallituspuolueen puheenjohtajaa tarvitaan hallitusyhteistyössä päivittäin, jotta asiat sujuvat. Myös Perussuomalaisten kenttäväki toivoo puheenjohtajansa olevan nykyistä enemmän kentän käytössä, ja uuden puheenjohtajan tulee vastata tähän huutoon.

Lyhyesti sanottuna: Puoluetta johdetaan edestä, ei netistä. Tehtävälleen omistautunut ja motivoitunut puheenjohtaja myös tahtoo olla paikalla siellä, missä päätöksiä tehdään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, että johdetaan. Minulla on vaikutelma, että ovat tuuliajolla. Ei mitään linjaa missään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinulla sitä mahtaa olla oikein sisäpiiritietoa, linjoista.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Persut ovat kuihtuva puolue. Nyt alle 10% kannatuksellaan ns. takiaispuolue. Soinin antama nimitys kyseisen kokoluokan puolueelle. Joten johtaminen käy hyvin kauempaakin.

Jaakko Paasonen

Toiveajattelua. Niin kauan kun nykyiset hallituskumppanit,ja huom.OPPOSITIO ,jatkavat nykyisellä EU integraatio / liitovaltio linjalla ,ja pS on sitä ainoana puokueena vastustamassa,
niin haaveilu pSn kuihtumisesta on utopiaa.
Sehän voi toteutua vain ,jos nykyiset oppositio ja hallitus suvakit muuttavat radikaalisti politiikkaansa, mm.aikaisempien hallitusten aloittaman,omien kansalaisten kyykyttämisen suhteen,joka näkyy ns.pakolaisten lainvastaisten etuoikeuksien kasvattamisessa.
Nykyisellään se vain kasvattaa...
mm. eriarvoisuutta ja takaa sen ,että persut ovat jatkossakin merkittävä puolue.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö Vastaus kommenttiin #24

Niinpä voisi olla jos...Miksi puolueen kannatus on laskusuunnassa ja nyt juuri "takiaispuolueen" luokkaa? Eli n. 9%.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #25

Onk sul Pasi jotenkin valikoiva muisti?..ja uskotko toisissasi gelluppeja ,joita tehtailee nykymedia,sekä Ylen ns.puolueettomilla kyselyillään.
jos nyt oikein yrität,niin saatat muistaa keskustapuolueen romahduksen, muutama vaalikausi sitten"takiaiseksi",ja siitä taas jSipilöimällä takaisin nykyiseen "mahtiasemaan".
ps.Avainsana on:juha sipilä ja äänestäjien lyhyt muisti.;-)

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö Vastaus kommenttiin #26

En juuri luota gallupeihin. Mutta kuntavaalien äänestystulos kertoo asiasta jotakin. Suomessa vaalit ovat suhteellisen rehelliset.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

"Myös Perussuomalaisten kenttäväki toivoo puheenjohtajansa olevan nykyistä enemmän kentän käytössä..."

Kesäkuussahan kenttäväellä on tilaisuus sanoa, mitä se tahtoo.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän tarkoitus ollutkin korostaa sitä, että kenttäväen tulee saada relevanttia tietoa siitä kuka ehdokas tuon kenttäväen oletetun johtamistapatoiveen kannalta olisi suotuisampi. Vasta sitten se osaa valita omalta kannaltaan oikein.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Jos kenttä on sitä mieltä, että puoluetta ei voi johtaa "Brysselistä käsin", se tietenkään ei valitse minua puheenjohtajaksi, eikä mitään ongelmaa ole.

Kaikki relevantti tieto on käytettävissä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17

Eihän tässä mitään ongelmaa olekaan, menettelytapa on täysin selvä kaikille.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #17

Eikä mitään ongelmaa ole
---------
Mutta meille lehtikuvaajilla on. Miksi olet niin herkkänahkainen oman naamasi suhteen - että koetat kieltää lehtiä julkaisemasta tiettyjä kollegoitteni ottamia kuvia sinusta. Muutenkin ne kaksi kertaa - joilla kuvasin sinua muutama vuosi sitten - käyttäydyit hyvin tökerösti ja tylysti - vaikka tein vain työtäni ja olin hyvin kohtelias.
Omituista---------

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #21

Jo on lehtikuvaajilla ongelmia.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #23

Kyllä on jos yksi haastateltava ei suotu kuvattavaksi, tai käyttäytyy huonosti mutta kuva pitää saada.
Se on silloin ongelma.
Varsinkin se on ongelma jos kuvastasi valitetaan jälkeenpäin ja ilmoitetaan ettei haastattelua enää lehdelle anneta koska kuvattava on kuvissa väärän näköinen.
Jokseenkin sama asia kuin sinut laitettaisiin hitsaamaan putkia yhteen ja saisit toiseksi kappaleeksi muoviputken pätkän. Ei tule mitään - mutta saat haukut kun ei onnistu.
Mediavihalla on monet kasvot..tuossa yllä yhdet.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tänään juuri huomasin, että näin tosiaan tehdään. Päivällä teidän ilmoitettiin riitaantuneen hallintarekisteriä koskevan kysymyksen edessä. Nyt oli sopu kuitenkin löytynyt. Kävikö ihan suurmufti itse laittamassa kätyrit ruotuun, vai kuka heitä oikein ojensi. Ei kuitenkaan ole aivan ongelmatonta tuo teidän sopu. Kankaanniemen puheet perussuomalaisten esityksestä nimittäin ovat vailla järjenhäivää.

Kankaanniemen mukaan perussuomalaiset esittävät, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50%:n ennakkoperintä heidän osinkotuotoistaan, jos he eivät ole ilmoittaneet osingoistaan verottajalle. Mutta kuinka ihmeessä tällainen ennakkoperintä sitten käytännössä toteutetaan, kun lähtökohtaisestikaan ei tiedetä onko hallintarekisterin takana suomalainen vai ulkomainen omistaja? Se ei nimittäin käy ilmi osinkojen maksussa, jos ne kulkevat hallintarekisterin kautta, eikä verottajalla ole tietoa omistajasta.

Meinasitteko te ovelta ovelle käydä kyselemässä ihmisiltä, että oletteko kiertäneet veroja, vai kuinka te ajattelitte tämän ennakkoperinnän hoitaa?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Kankaanniemen mukaan perussuomalaiset esittävät, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50%:n ennakkoperintä heidän osinkotuotoistaan "

Ilmeisesti Kankaanniemi ja perussuomalaisten johto pitävät äänestäjiään diootteina, eli vähälahjaisina. Saa sitten nähdä miten seuraavissa vaaleisa menee perusuomalaisilla, en tarkoita presidentinvaaleja.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Puheenjohtaja päättää mistä johtaa.

Halla-aho on kertonut mistä johtaa jos valitaan puheenjohtajaksi, joten jäsenistö tietää mitä saa jos Halla-ahon äänestää johtoon. Katsotaan ihan rauhassa mitä kesäkuussa tapahtuu.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Näyttää että nyt ja vaalien jälkeen on johdettu edestä unohtaen äänestäjät ja puolueen jäsenet. Protesti äänillä menivät hallitukseen joten kai tuo Halla-aho voisi hyvinkin nousta "eteen" samanlaisten protestiäänien saattelemana.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Moni kaipaa varmaan nyt PS -puolueen ja sen puheenjohtajaehdokkaiden linjausta Fixitistä. Ja jos PS -puolue ajaa Fixit -äänestystä, niin mitä se on tarjoamassa Suomenlle EU -jäsenyyden tilalle ? Sitäkö, mitä meillä oli Talvisodan alla tai YYA -aikakaudella ? Entä miten Suomi tulisi pärjäämään pienenä valtiona Fixit -neuvotteluissa EU:n kanssa, kun nurkan takan samaan aikaan Kremlissä jo hierottaisiin käsiä ? Varmaankin asioista perillä oleva puolustusministerinäkin toimiva PS -puolueen eturivin poliitikko voi tähän vastata.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Seuraavien vaalien jälkeistä PS-anarkistiporukkaa tullaan todennäköisesti johtamaan jostain kallion keskiolutkuppikoista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Trollaa asioita läheltä ja luotettavista lähteistä seuraava henkilö.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Yleensä ottaen edestä- tai takaajohtamisella tarkoitetaan johtamistapaa.Merkel on onnistunut tekemään takaajohtamisesta taiteenalan.Annetaan muiden sählätä ja tullaan esiin vasta, kun aika on kypsä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Soini jatkaisi ulkoministerinä puheenjohtajavaihdoksen jälkeenkin niin Soiniko olisi edelleen pääministerin sijainen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

PS:ää johdettaneen tulevaisuudessa PS-säätiöstä käsin?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Valitkaa se Riku Nevanpää. Silloin persuja johdettaisiin Harjavallasta käsin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun puoluetta on nyt johdettu Audin takapenkiltä, niin jälki on ollut karmeaa.

Tästäkin kenttäväki voi tehdä omia johtopäätöksiään.

Jore Puusa

Perussuomalainen puolue on olemassa vain Timo Soinin ministerinvirkaa varten.
Puolue on yhden miehen show ja menee takaisin paikalleen 4 % lukemiin, kun kannattajat näkevät puolueen totaalin tyhjyyden. Puolueen silmäätekevät ovat viroissaan - mutta muissa puolueissa he eivät olisi edes kansanedustajaehdokkaita.
Timo Soini on eduskunnan kuppilan pöydässä - jonka vieressä istuin kollegoitteni - kanssa haukkunut äänestäjiään pöljiksi. Niin toki tekevät muissakin puolueissa. Olen istunut kymmeniä vuosia eduskuntakuvaajana.
SMP:n ja Persujen edustajat jäävät mieleen typerimpinä ja vain omaa etuaan ajavina.
Mutta kansa tykkää..tottakai, koska kuvittelee typerän käytöksen olevan kansanomainen napautus "herroille".
Minun kävi sääliksi SMP:n edustajia ja kannattajia mutta eri syistä ja aivan samoin minun käy sääliksi..mutta vain persujen kannattajia. Heitä on viety - kuin pässiä kuuluisassa narussa....
Puolue perustuu vain peiteltyy rasismiin ja pakolaisten olemassaolon torjumiseen ja epäinhimilliseen käytökseen kaikkensa menettäneitä kohtaan.
Tämä kaikki oman kokemukseni perusteella, vierestä katsoen, läheltä kuunnellen. Ei lehdistä lukien.
Lehdistä puheenollen. Persut olivat ehdottomasti vastaan puoluetukea. Mutta kun se tuli ja saatiin sen seurauksena oma "lehti"....napsahti suu kiinni puoluetuen korruptoivasta vaikutuksesta - jolla puolue elämöi.
-
Hauska detalji. Pakkoruotsia vastustavan puolueen logossa on Ruotsin lipun värit aika tarkkaan RGB alueella.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Hallintarekisteriasiassa Persut vedettiin kölin ali, että kolisi. Martti Asikainen on tuon tiivistänyt: "Kankaanniemen mukaan perussuomalaiset esittävät, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50%:n ennakkoperintä heidän osinkotuotoistaan, jos he eivät ole ilmoittaneet osingoistaan verottajalle."

Taitaa olla mahdoton tehtävä. Sen vuoksi he ovat omaisuuksiaan hallintarekisteriin piilotelleet, etteivät tulot tule ilmi. Miten verottaa omistajaa joka ei ole tiedossa ja tuottoa, joka salataan? Juuri sitä varten hallintarekisterit ovat olemassa.

Jaakko Paasonen

Kokoomus Petteri (orpo) ja kepuli sippilä vakuuttelivat eduskunnan kyselytunnilla,että verottajalla on EU direktiivin takaama,ja blaa blaa,oikeuteen perustuva oikeus saada mm.ulkomaisista rekistereistä tieto jonka mukaan sitten arvioidaan ja mätkäistään/verotetaan ?? Fantastista.
Vvm.Orpo myös selitteli,. että pakko on tänä porsaanreikä lakiin kirjta,koska olemme EU maa,(se mallioppilas),joten meitä sitoo eu lait .,joita tämä sama EU itse tulkitsee ja jättää noudattamatta,. mielensä mukaan aina, kun ne eivät sovi komissiolle.
Jotenkin tuli ex.pm.jyrki katainen mieleen,ennen kun loikkasi komissioon kesken päämonisteri pestin.
Sama fiilis myös, Orpon esitystä seuratessa... joten En liene kovinkaan väärässä,kun väitän,että komissioon hänelläkin on hinku,vaikka kesken ministeripestin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset