Jussi Niinistö

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa

Lupasin kesän aikana pohtia tulevaisuuttani. Päätös on syntynyt: olen ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa. Puolueeni on Sininen tulevaisuus ja vaalipiirini Uusimaa, josta olen tullut valituksi eduskuntaan 2011 ja 2015 vaaleissa.

Ei kahta ilman kolmatta. Viimeksi ääniä ropisi 11 767, ja uskon kannatusta edelleen löytyvän maanpuolustushenkisten uusmaalaisten äänestäjien keskuudessa. Tämä on ollut selkeä viesti kentältä, ja tätä ääntä olen kuullut.

Viime vaalikaudella sain toimia eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Muistan, kun vaalien alla häkellyttävän moni kansalainen kertoi sähköpostilla tai vaalikentällä kantansa: ”Kuule, sinusta tulisi hyvä puolustusministeri.” Ja ministeri tulikin. Nyt äänestäjilläni on mahdollisuus päättää, olenko ollut hyvä puolustusministeri.

Olen tehnyt sen mitä olen luvannut: hankkinut rahaa Puolustusvoimille, vienyt materiaalihankintoja eteenpäin, potkinut kasaan vinon pinon lakihankkeita, tehnyt urakalla kansainvälistä puolustusyhteistyötä ja ylipäätään edistänyt kaikin mahdollisin tavoin Suomen uskottavaa kansallista puolustusta. Vaalilauseeni oli ”Turvallisen Suomen puolesta” ja tätä työtä olen halukas jatkamaan.

Tiedän, että Sinisen tulevaisuuden gallupkannatus on kauniisti sanottuna heikko. Se ei kuitenkaan minua pelota. Viimeinen YLE-gallup sisuunnutti. Tulin aikoinaan Perussuomalaisiin mukaan silloin (2004), kun kannatuslukemat niin vaaleissa kuin gallupeissa alkoivat ykkösellä tai nollalla. Eli on sitä kanveesista noustu ennenkin: uskottavalla agendalla ja monipuolisella kokemuksella, kovalla vaalityöllä sekä rautaisella asialinjalla.

Tosiasia on, että ehdokkaamme ovat tunnetumpia kuin nuori puolueemme, ja kun Suomessa kuitenkin vaaleissa ennen muuta ja enenevässä määrin äänestetään henkilöä, uskon Siniseen tulevaisuuteen. Me näytämme gallupeille närhen munat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hienoa, vaikken pääsekään sinua äänestämään.

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Kannattaa ehkä kuitenkin laatia myös suunnitelma B. Se puoluekokouksen jälkeinen manööveri oli niin ruma ja läpinäkyvä,että on vaikea uskoa sen heti unohtuvan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

B on varmasti jo olemassa ja se ilmeisesti toteutuukin. Kysymys on vain siitä mihin virkaan hän siirtyy.

Ilmeisesti vaalirahoittajatkin on jo tiedossa ja alan lobbareita siellä enemmistönä.

Mielestäni ei mitään mahdollisuuksia läpi, kuten ei muillakaan loikkareilla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Oliko harkinnassa siirtyminen kokoomuksen leipiin?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Harmittaako kun ennustajaeukkojen tiedot osoittautuivat jälleen kerran mitättömiksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Harkittu on takuulla. Jopa takaisin Persuihin. Se vain on äärettömän hankalaa palauttaa uskottavuus loikan/pettämisen jälkeen.

Tolppanen tippuu loikattuaan demareihin ja Turunen loikattuaan kokoomukseen. Niinistöllä sama kohtalo vaikka loikkaisi minne tahansa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos missio on Suomen puolustusvoimien kehittäminen jatkossakin niin pelkään että Sinisien puolue saattaa muodostua riskiksi päästä jatkamaan armeijan rakennustyötä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Säälittävää. Uuvatit kuihtuvat pois eduskunnasta ensi keväänä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiva tietää. En äänestä sinisiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Houkuttele Soini mukaan, niin voitte yhdessä vetää vielä kolmannen edustajan. Ei minulla ole mitään sitä vastaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aika isot närhen munat joudutte näyttämään. Jo 5 prosentin kannatukseen on valtava matka, mikä pitäisi tehdä vuodessa, kun nykyinenkään julkisuus ei tuo kannatusta.

Voisiko oikeasti kaikki mielipidemittaukset olla vähintään 5%-yksikköä pielessä? Tuskimpa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä he Uudeltamaalta voivat pari kolme edustajaa saada, jos Soini asettuu ehdolle. Äänestäjien joukossa on paljon jopa niin valveutumattomia, etteivät he edes huomaa, etteivät nämä herrat olekaan persuja. Heidän edustajansa olisivat siis suoraan pois Halla-ahon porukalta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olihan ne täysin metsässä veretseisauttavan jytkyn aikoihinkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ottaisivatko mielipidemittauksia järjestäneet yritykset sellaisen liiketoimintariskin, jossa ne ovat tämän hallituksen kauden ajan kaikki tuottaneet pahasti pielessä olevia tuloksia? Yleisön luottamuksen menetys mittauksia kohtaan tarkoittaa, ettei kohta ole enää myyntiäkään näillä yrityksillä.

Kannatus on lähes nolla tai nolla, koska on virhemarginaalin sisällä ja se olisikin oikeasti esimerkiksi pienpuolueista Vasemmistoliiton luokkaa?
Tähän tuskin uskoo oikeasti edes Jussi Niinistökään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Paljonko Soini pitäisi oikeasti saada ääniä, jotta puolue pysyisi eduskunnassa?

Puolueen kannatuksessa ei näy edes aborttia vastustavien antama kannatus, eli sekään ei näytä toimivan.

Mikä on Soinin ja Niinistön kohderyhmä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heitä äänestävät valtsevat ehdokkaansa puhtaasti henkilön, ei puolueen perusteella. Gallupeissa eivät siniset saa kannatusta, mutta Soini ja Niinistö saisivat sitä varmasti.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kai 15 000 ääntä puolueelle riittäisi Uudenmaan vaalipiiristä yhdelle kansanedustajalle.

520 119 ääntä ja 35 kansanedustajaa vuodelta 2015.

520 119 / 35 = 14 860

Tosin RKP:llä oli riittänyt 13 308. Hmmh...

Äänioikeutettuja oli 747 900 joten yli 200 000 ääntä jäi käyttämättäkin.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko

Taas alkoi tämä vouhkaaminen gallupeista. Nyt kun on niin, että gallupit mielipidemittauksineen osaavat olla väärässä. On hyvä muistaa ettei analyysilaskennan pohjalle ole aiempien vaalien tuloksia, joista kannatuspohjaa voisi jollakin lailla luotettavasti määrittää.

Somekuplassa metakoidaan nollatuloksesta, mutta mitä ihmiset ajattelevat vaalipäivänä on sitten toinen asia kokonaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ministerit Soini ja Niinistö voivat päästä Eduskuntaan. Muista Sinisistä en olisi niin varma.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Yhtäältä on niin, jos ei usko itseensä ei voi pärjätä, mutta toisaalta on vaikea nähdä tässä kohtaa, että sinisten kannatus puolueena lähtisi nousuun syystä, ettei kansa kykene millään unohtamaan sitä vaalipetosta mikä tapahtui kesällä 2017 nykyisten sinisten menettelystä, kun he eivät voineet hyväksyä laillisen puoluekokouksen demokraattista ja laillista vaalitulosta. Toivotan kaikesta huolimatta onnea ja menestystä sinulle Jussi. Helppoa ei tule olemaan, mutta senhän sinä tiedätkin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juuri näin. Toki yhteiseen hiileen puhaltajia ilmestyy lisää etenkin tuolle alueelle, mutta ei valitettavasti riitä. Jussin tilalla pitäisi olla vähintään Sauli, että edes yksi pääsisi läpi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ota huomioon, että Soini on ollut vaaleissa koko Suomen toisiksi suurin ääniharava.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23

Voi olla, että melkoinen läjä kannattajia on hävinnyt Soinin kannattajista sen seurauksena, mitä on tapahtunut, kun Soini itse jätti perustamansa puolueen. Paljonko arvioisit niitä olevan, jos Soini asettuu uudelleen ehdolle verrattuna siihen, mitä vielä viime vaaleissa oli?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Joitain voisi tulla lisääkin, jopa "kiusallaan" häntä äänestämään. Vaikea arvioida mikä olisi äänisaalis verrattuna edelliseen, mutta ottaen huomioon kansan syvien rivien valveutumattomuuden poliittisiin kiemuroihin uskoisin, että kokonaisäänisaalis voisi hyvinkin olla noin 70% viime kerrasta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jussi sentään haluu nähdä että ei ole n.s toivottu henkilö enää. Saimon on yhtä halukas "jatkoon" mutta ei kestä nähdä kommentteja että kukaan ei äänestä jatkoon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Hyvin olet hoitanut puolustusministerin tehtävät. Puoluesekoilut ei siihen liity.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset