Jussi Niinistö

Puolustusvoimille sata uutta virkaa

http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Riihi18-Puolustusvoim... 300w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Riihi18-Puolustusvoim... 768w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Riihi18-Puolustusvoim... 1024w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Riihi18-Puolustusvoim... 672w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Riihi18-Puolustusvoim... 1038w" sizes=" 1620px) 100vw, 1620px" />

Hallitus lisäsi budjettiriihessä puolustusministeriön pääluokkaan yhteensä 9,57 milj. euroa. Tästä 5,8 milj. euroa on tarkoitettu noin sadan uuden tehtävän perustamiseen Puolustusvoimien tehtäväkokoonpanoon. Tehtävät on suunniteltu toimintavalmiuden ylläpitämiseen, asevelvollisten koulutukseen sekä uusien suorituskykyjen (esim. kyberpuolustus) kehittämiseen.

Olen tyytyväinen budjettiriihen tuloksiin. Kiertäessäni kolmena ministerivuotenani joukko-osastoja tiuhaan olen törmännyt yhä enemmän henkilöstön työssäjaksamisen ongelmiin – resurssipula näkyy puolustusvoimien arjessa. Lisämäärärahalla lievitetään puolustusvoimien henkilöstöpulaa.

Sotilastiedustelulaista Puolustusvoimille aiheutuviin menoihin lisättiin 3,77 milj. euroa, jotta vuoden 2019 lisärahoitus on täysimääräisesti hallituksen lakiesityksen mukainen. Lisärahoitustarve aiheutuu uusien toimivaltuuksien lisäämisestä ja siihen liittyvästä henkilöstön lisätarpeesta, koulutuskustannuksista sekä laitteiden ja järjestelmien hankinnoista ja niiden ylläpidosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On ajatuksia herättävää, että maamme hallituksen ministeri kirjoittaa blogiteksin ja kukaan ei vaivaudu kommentoimaan tuntikausiin.

Sanopa, Jussi, herättääkö se sinussa mitään ajatuksia, ja jos, niin mitä?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Hyviä uutisia ei tarvitse välttämättä aina kommentoida, Ne otetaan muutoinkin tyytyväisenä vastaan. Minulla on sanonta ”armeija puolustaa Suomea myös rauhan aikana – jo pelkällä olemassa olollaan.” Tyhjiön on tapana täyttyä ja ilman Puolustusvoimia tässä maassa olisi sangen nopeasti uudet isännät.

Torjuntavoitot viime sodissa pelastivat suomalaiset Inkerinsuomalaisten kohtalolta, jotka joutuivat kansanmurhan uhriksi. Suosittelen vilpittömästi lukemaan Viola Heistosen kirjoittaman siitä kertovan blogin toisaalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset