Jussi Niinistö

Baana 18

Satakunnan lennosto järjestää Baana 18 -lentotoimintaharjoituksen Jokioisten varalaskupaikalle perustetussa maantietukikohdassa 14.-20.9.2018. Kävin tutustumassa harjoitukseen.

Harjoituksessa toteutetaan lentokoulutusohjelmien mukaisia koulu- ja harjoituslentoja varalaskupaikalle erilaisissa olosuhteissa. Harjoituksessa lennetään kaikilla ilmavoimien käytössä olevilla lentokonetyypeillä, erityisesti F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 300 henkilöä, joista reserviläisiä ja varusmiehiä on noin 180. Henkilökunnalle, varusmiehille ja kertausharjoitukseen osallistuville reserviläisille koulutetaan Ilmavoimien taistelutapaa, toimintaa varalaskupaikalle perustetussa maantietukikohdassa sekä harjoitetaan joukkoja toimimaan poikkeusolojen tehtävissään.

Baana-harjoitus on erinomainen. Maantietukikohtakonsepti on maailman mittakaavassa nykyään koko lailla ainutlaatuinen. Se on vahva signaali maailmalle: Suomen ilmavoimat toimii kaikissa olosuhteissa ja turvaa alueellista koskemattomuutta koko valtakunnan alueella.

http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/09/Kuva-harjoituspaikalt... 300w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/09/Kuva-harjoituspaikalt... 768w, http://jussiniinisto.fi/wp-content/uploads/2018/09/Kuva-harjoituspaikalt... 1024w" sizes=" 4128px) 100vw, 4128px" />Kuvassa kanssani (vasemmalta lukien) Ilmavoimien komentaja, prikaatikenraali Sampo Eskelinen, Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen ja harjoituksen johtaja majuri Henry Mikkonen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset