Jussi Niinistö

Toteutamme hallitusohjelmaa

Iloisia uutisia Suomen Puolustusvoimille. Nimittäin hallitus päätti tänään myöntää vuoden 2018 toisessa lisätalousarviossa puolustusmateriaalihankintoihin yhteensä 7,6 miljoonaa euroa.

Summasta 7 miljoonaa menee koulutuksen ja valmiuden kannalta tärkeisiin sekä ajankohtaisiin hankintoihin, muun muassa ampumatarvikkeisiin ja räjähteisiin. Ne hankitaan nopealla aikataululla.

Lisäksi hallitus myönsi jalkaväkimiinojen pelotevaikutuksen korvaamisprojektiin 0,6 miljoonaa euroa.  Tällä summalla selvitetään hallitusohjelman mukaisen kotimaisen puolustusteollisuuden innovoiman hyppypanoksen soveltuvuutta käyttötarkoitukseen.

Tämänkin takia Sininen tulevaisuus on hallituksessa. Vaikuttamassa ja turvallisuutta tuottamassa. Tätäkään ei olisi saatu aikaan oppositiosta käsin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Ja varusmiehet jäivät odotetusti nuolemaan näppejään... No, onneksi todella moni nuori mies tajuaa nykyään ottaa vapautuksen palveluksesta havahduttuaan siihen, ettei varusmiesten panosta arvosteta pätkän vertaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Vapautus lääketieteellisin perustein ei ole asevelvollisen "otettavissa", vaan se edellyttää alentunutta palveluskelpoisuutta lääkärin tutkimuksissa todettuna. Motivaation puute ei ole Terveystarkastusohjeen tarkoittama sairaus.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Hannu, käytännössä vapautuksen saa kun ilmaisee motivoitumattomuutensa, ja hyvä niin: ei ole sen enempää puolustusvoimien kuin nuoren itsensä kannalta järkevää pakottaa vastentahtoisia palvelukseen. Jo lähes joka neljäs saa vapautuksen, ja vain harvalla heistä on jokin vamma tai sairaus.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

Minäkin veikkaisin, että psykiatrin ei tarvitsisi venyttää omatuntoaan aivan hirvittästi ajatellakseen -- tai vähintäänkin ollakseen ajattelevinaan -- hiljaa sisimmässään, että ihmisessä, joka ei halua puolustaa omaa maataan, on varmastikin jotain vialla...

Ja ihan maalaisjärjelläkin lienee ymmärrettävissä, että rintamalla sellaisista kanssasotilaista, jotka eivät haluaisi siellä olla, on enemmän haittaa kuin hyötyä. (Mutta ymmärrän toki, että asepalveluksen tarkoituksena ei niinkään ole valmentaa oikeaa sotaa varten kuin antaa ulkomaille vaikutelma, että maalla on puolustustahtoa ja -kykyä.)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #5

Palveluskelpoisuutta alentavat lääkärin tutkimuksessa todetut, virallisessa tautiluokituksessa määritellyt sairaudet. Lääkärin tehtävä on tutkia ja todistaa objektiiviset löydöksensä lausunnossaan kunnian ja omantunnon kautta. Mahdollisen palveluskelpoisuusluokan muutoksen, vapautuksen, lykkäyksen tms. päättää kutsuntalautakunta eikä lääkäri.

Ihmisessä, joka ei halua puolustaa omaa maataan, on kyllä varmastikin jotain vialla, mutta kun se ei sellaisenaan vielä riitä täyttämään yhdenkään mielenterveyden häiriön diagnostisia kriteereitä. Jos tämä ei olisi täysin selvää jo koulutusvaiheesta lähtien psykiatrian erikoislääkärille, häneltähän puuttuisivat tällöin alkeellisimmat perustiedotkin omalta lääketieteen erikoisalaltaan.

" rintamalla sellaisista kanssasotilaista, jotka eivät haluaisi siellä olla, on enemmän haittaa kuin hyötyä" – viime sodissa Suomen rintamilla palveli tunnollisesti erittäin monta, "jotka eivät halunneet siellä olla", ja heillä oli ratkaiseva osuutensa rintamien pitämiseen. Nykysodassa ei ole "rintamia" tai sellaiset voivat tulla ja mennä omilla asuinalueillamme, ja nuoren miehen mieli voi muuttua nopeasti 180 astetta hänen nähdessään omien silmiensä edessä asevaikutusten kohdistumista läheisiinsä ja naapureihinsa.

Vastentahtoiset ja motivoitumattomat palveluskelpoiset pääsevät aina halutessaan siviilipalvelukseen.

Mistä lähteestä on peräisin väite, että "lähes joka neljäs saa vapautuksen, ja vain harvalla heistä on jokin vamma tai sairaus"? Tuollainen käytäntöhän olisi ilmiselvästi lainvastainen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hei me hallitaan!! Nauti siitä. Puoli vuotta aikaa.

Hallituksen kaatamistalkoot aloitettu

Pekka Veistos

Olet ollut paras puolustusministeri pitkään aikaan. Aidosti harmillista että näillä näkymin urasi politiikassa päättyy ensi keväänä.

Eikö kannattaisi vaihtaa kokoomukseen Turusen vanavedessä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset