Jussi Niinistö

Eduskunnan on ryhdistäydyttävä

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) päätti perustuslakibloggaajien tviitteihin perustuen lähettää siviili- ja sotilastiedustelua koskevat mietinnöt takaisin valmisteluun puolustus- ja hallintovaliokuntaan ja uudestaan lausunnolle perustuslakivaliokuntaan.

Mietintöjen palauttaminen eduskunnan suuresta salista takaisin valiokuntakäsittelyyn ei ole aivan tavallista. Tviittien perusteella tehtynä se on ainutlaatuista.

Eduskunta on tehnyt poikkeuksellisen perusteellista työtä tiedustelulakien kanssa. Kaikista eduskuntapuolueista koostuva parlamentaarinen ryhmä on seurannut lakien etenemistä ja myös vaikuttanut niiden sisältöön. Ministeriöiden virkamiehet ovat tehneet uutterasti laadukasta työtä ja erikoisvaliokunnat ovat laajaa asiantuntijajoukkoa kuullen tehneet perusteellista valmistelua, perustuslakivaliokunnan kannat pieteetillä huomioiden.

Mutta mikään ei riitä. Perustuslakitalebanit verhoavat omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa. Ja eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto), mutta ilmeisesti kaikkea heidän sanomaansa ei otettu sataprosenttisesti huomioon, koska ulkoparlamentaariset keinot piti ottaa käyttöön. Tai sitten he eivät edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä.

Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi. Vuonna 1972 seura ylitti uutiskynnyksen vaalimainoksessaan, jossa sosialistista Suomea tavoittelevassa julisteessa oli punaiseksi värjäytyvä Suomen lippu. Länsimaiden ihmisoikeudet eivät siinä ideologiassa paljoa painaneet.

”Rauhanideologiaansa” ajaakseen Scheinin lähetti jo syyskuussa 2017 avoimen kirjeen sdp:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n eduskuntaryhmille. Hän esitti parhaana vaihtoehtona tiedustelulakien tarkoituksen tosiasiallista vesittämistä, mutta myös jopa tiedustelulakien täydellistä torjumista oppositiopuolueitten määrävähemmistöasemaa hyväksikäyttäen.

Marraskuussa 2018 Scheinin totesi, että eduskunta tulisi tiedustelulakien käsittelyssä tietoisesti tekemään perustuslainvastaisia ratkaisuja. Lisäksi hän huomautti kriittisesti, että puhemies Risikko sisäministerinä esitteli siviilitiedustelulait eduskunnalle. Eräänlaista painostusta tämäkin.

Talebanit ovat saaneet tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta. Nyt eduskunnan on ryhdistäydyttävä arvostamaan omaa työtään ja sen kansanvaltaista pohjaa. Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä oikeasti pelkään että te ministeri Niinistö olette se viides kolonna joka on viemässä Suomea Erdogantyyliseen diktatuuriin.
Hyökkäyksenne tutkijoita ja asiantuntijoita vastaan leimoilla joita nimenomaan teidän ei pitäisi käyttää on ihan samaa kuin kuin mitä Turkissa tapahtui ennen kuin päädyttittiin nykytilaan.
Otan mielummin kommunistin leiman kuin pidän suuni kiinni.
Kutsun teitä viidenneksi kolonnaksi koska suomalaisen maanpuolustuksen perinne on pysyä länsieupooppalaisissa arvoissa eikä hyökätä sivistyneistöä ja oppineita vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Perustuslakiasiantuntijat ovat perustuslakiasiantuntijoita vaikka sinelmää se kaihertaakin.

Jos J.Niinistöllä on jotakin perusteltua syytä motata M.Scheinin:n kantaa tässä asiassa, olisi korrektia ministerin keskittyä siihen käsiteltävänä olevaa asiaa koskettavaan hänen kantaansa. Ihan vaikka hän olisi edelleenkin SKP:n keskuskomitean jäsen.

Mutta ilmeisesti Niinistöllä ei ole mitään asiallisia perusteita mihinkään suuntaan vaan vain kova yritys ajaa tätä maata poliisivaltioksi jossa univormu päällä saa kytätä muita ihmisiä.

Eduskunnan olisi todellakin syytä ryhdistäytyä ja pistää nuo sinelmät järjestykseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perustuslaillisina on Suomessa perinteisesti kutsuttu Venäjän tsaarin sortotoimia vastustuvat. Näin se on yhä.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Perustuslailliset

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Perustuslaillisista puhuttaessa ei pidä unohtaa 1970-luvun hörhöjä. J.C.Ehrnrooth perusti 1973 "Suomen Perustuslaillinen Kansanpuolue" (SPK) -nimisen porukan jonka nimen muuttivat "Perustuslaillisen Kansanpuolueen" (PKP) kautta "Perustuslailliseksi oikeistopuolueeksi" (POP). Ehrnroothin, P.Toivosen, S.Katajavuoren et al touhuissa Niinistön öyhötyksellä on toki aatteellisesti yhteinen taustansa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Niinistö kehottaa aivan aiheellisesti eduskuntaa ryhdistäytymään:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006006405.html

Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjaa, etteivät perustuslakiasiantuntijat edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) ottaa tuoreessa blogikirjoituksessaan poikkeuksellisen kovasanaisesti kantaa tiedustelulakien uudistukseen.

Hän ottaa silmätikukseen erityisesti professori Martin Scheinin.

– Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi.

TAPIONAJATUS: En väitä, että Scheinin toimii ”erään itäisen valtion” hyväksi, mutta epämääräisiä ajatuksia, Suomen turvallisuuden kehittämistä haittaava toiminta, joka tapauksessa herättää.

https://www.tapionajatukset.com/36525

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin"

Toisin kuin ehkä puolustusministeri itse, Martin Scheinin ei esiinny oman alansa asiantuntijana vaan oikeasti on sellainen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minä taas kehottaisin itse Niinistöä ryhdistäytymään,koska argumentoit aivan päin seiniä ja keskityt henkilöön asian sijaan.

Huonoa ja heikkoa käytöstä ministeriltä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Auttaisiko, jos kansanedustajien määrää pudotettaisi vaikkapa vain 100:an? Äänestän puolueeseen katsomatta ehdokasta, joka ottaa tämän ohjelmansa ykköseksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kerrankin meillä on ministeri, joka osaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä kommunisteja pelkäämättä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sattuma-ja kertakäyttöministeri jolla sotaministerinä aamut vähissä!
- Sinisten eduskuntapaikka on lottovoitto, pari-kolme paikkaa jättipotti!

Soini on tehnyt näköjään vierailun Vatikaaniin, liekö päässyt tapaamaan itse paavia ja onko ottanut esille katolisen kirkon selibaattipappien, vuosikymmenten ajan eri katolisissa maissa tekemät lasten ja nuorten hyväksikäyttötapaukset ja luostarissa jopa yhden nunnankin!?

- Ehkä saamme plokista lukea matkakertomuksen ja mitä paavi vastasi "nuhteluihin?"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En luota Niinistöön enkä hänen isänmaallisuuteensa.
Venäjän intresseissä on sählätty, riitaa ja oikeustaisteluja aiheuttava tiedustelulaki. Nykyoikeisto on Venäjän autoritääristen otteiden pauloissa ja venäläisen rahan otteessa.
Lakia tullaan käyttämään Venäjän hyväksi.
Se että puolustusministeri argumentoi homma-addiktien tapaan kertoo että varsinainen isänmaallisuus ei ole hänen kantimensa. Hän tähtää autoritäärien kumoukseen Venäjän avulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset