Jussi Niinistö

TJ 1

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Nimittäin tänään on jäljellä enää yksi virkapäivä puolustusministerinä eli varusmiesslangilla TJ 1. Huomenna vaihtuu hallitus ja aivan lähitunteina saamme tietää uuden puolustusministerin nimen. Kuka hän onkin, lupaan tukea ja antaa apua – jos tarvis.

Kaupunki-TV:n Nina Schleifer teki hiljattain minusta YouTube-videon sarjassa nimeltä “Lempipaikkani“. Ja lempipaikkani viimeiset neljä vuotta on ollut puolustusministeriö. Paljon on toki kentällä käyty ja maailmaa nähty, mutta etenkin Kaartinkorttelin kaunis ministeriö ja sen erinomainen henkilökunta on tullut läheiseksi. Mutta aika aikaa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. Tai Kansanrunousarkistosta löytyvin sanoin: “Etteepäi elävä miel, vaik ois surma selä takana.” (Räisälä)

Joka tapauksessa Schleiferin 20 minuuttia kestävällä videolla kertoilen verkkaiseen tapaani puolustusministeriön kokoushuoneissa olevista maanpuolustusaiheisisista taideteoksista kuten polttoainetynnyrin kannesta, ministerin omasta lipusta (katso alla oleva kuva), valokuvista, plaketeista ja muista alan erikoisuuksista.

Kuvakaappaus KaupunkiTV:n videosta “Lempipaikkani”. Julkaistu 3.6.2019. Kuvaus: Roosa Bröijer ja Kaisa Vehkalahti. Toimitus ja editointi: Nina Schleifer.

Lopuksi vielä summaan Nina Schleiferille ministerikauttani. Summaan sen yhteen sanaan ja se sana on VALMIUS. Sen eteen on tehty rutkasti töitä ja nyt valmius on aivan toisella tasolla kuin aloittaessani. Tyytyväisenä väistyn, samalla ajatellen myönteisesti kannattajiani mutta miksen myös vastustajiani. Tein sen minkä pystyin Isänmaan eteen. Tämä oli tilaisuuteni, tämä oli urani kohokohta. Vahtivuoroni päättyy – uutta ukkoa tai akkaa tilalle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kannattiko lähteä Persuista. Nyt jatkaisit kansanedustajana. Hillopurkki tyhjä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Meillä oli hyvä puolustusministeri, kiitos.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Uskomatonta, että olen ensimmäinen suosittelija, hopi, hopi muutkin!

Kiitos Jussi, erinomainen pesti takana sinulla. Saat olla ylpeä itsestäsi matkalla kohti uutta.

Isänmaa kiittää, Hirvimäki kiittää.

(ps. www.nukkuvat.fi )

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

”Tämä oli tilaisuuteni, tämä oli urani kohokohta. Vahtivuoroni päättyy – uutta ukkoa tai akkaa tilalle!”

Laittamattomasti todettu! Ja nyt ministerin tehtäviin astuville tulee heillekin aikanaan seuraaja. Sillee se vaan menee ja hyvä niin.

Käyttäjän HelenaReponen kuva
Helena Reponen

Mielestäni olitte hyvä puolustusministeri. Onnea uusiin haasteisiin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen tuonut aikaisemmin kommenteissani esille, että näen Teissä ja edesmenneessä presidentti Risto Rytissä samaa. Molemmat olette tinkimättömiä Isänmaan miehiä, jolle Isänmaan etu on ja on ollut omaa etua tärkeämpi. Presidentti Ryti pelasti Suomen kolme kertaa sodan aikana. Te olette olleet samalla tiellä saattamalla Puolustusvoimien valmiudet parempaan kuntoon rauhan aikana. Kiitos siitä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Ryhdikkäästi ja asiallisesti hoidit pestisi, joten siirry erityisen selkä suorana ja pää pystyssä reserviin.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Vaikka loikkasitkin niin teit hienon työn. Paras puolustusministeri varmaan koskaan vaikken ihan joka asiasta en 100% kanssasi samaa mieltä ollutkaan (mutta kenenkä kanssa sitä nyt koskaan mistään olisikaan). Ja sen loikkauksenkin ymmärrän sikäli että halusit vain pysyä kiinni unelmatyössäsi. Eli no bad feelings.

Vaan menepä nyt takaisin persuihin ja seuraavien vaalien jälkeen (jotka voi olla hyvinkin pian) saatat taas olla puolustusministerinä!

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Minulla on sellainen kuva, että sinisiin PS-puolueesta loikanneita ei enää oteta takaisin puolueeseen. Voin olla väärässä, joten kertokoot ne, jotka varmasti tietävät.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Joo, ei ainakaan vielä. Mutta olen ymmärtänyt, että oikeasti taitaville ja hyville tyypeille on kyllä mahdollisuus tulla myöhemmin takaisin? Eli ennen kuntavaaleja? Jotenkin näin taisi Halla-aho asiaa muotoilla ennen vaaleja?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tulevaisuus ehkä kertoo minkä verran vahinkoa talvisodan aikaiseen puolustusdoktriiniin jumittunut ministeri sai aikaiseksi. Puolustusvoimien pitäisi kuitenkin kehittyä viholliskuvan tahdissa. Toivottavasti kantahenkilökunta onnistui siinä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Voisitko toistaa tuon suomeksi, mielellään perustellen näkemyksesi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset