Jussi Niinistö

Jääkärihuoneen tunnelmia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vietti eilen pikkujoulua perinteiseen tapaan Ostrobotnian Jääkärihuoneessa. Söimme joulumenun ja kävimme vapaata keskustelua ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta.

Mielenkiintoiset vaalit ovat edessä ensi vuoden huhtikuussa, kun eduskunnan pienin puolue olisi viimeaikaisten mielipidetutkimusten mukaan kiilaamassa itsensä kertarysäyksellä suurehkoon kokoluokkaan.

Ilmassa oli myös hitunen haikeutta, kun eduskuntaryhmämme pitkäaikainen ja tähän saakka ainoa puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei enää aio asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa – viimeiset pikkujoulut hänen osaltaan siis. Nähtäväksi jää onko hän käytettävissä ministeriksi, jos hallitusovet avautuvat Perussuomalaisille.

Ojensin puheenjohtajalle ryhmän kiitoksena kuluneesta vuodesta jääkärieversti Matti Laurilan elämäkerran, kun kerran Jääkärihuoneessa olimme. Kävi ilmi, että Vistbackan suvulla on ollut oma osuutensa Suomen itsenäistymiseen merkittävällä tavalla vaikuttaneessa jääkäriliikkeessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

VierasPartalainen (nimimerkki)

Kyllä Vistbacan merkityksellä puolueen hengissä pysymiselle on ollut erittäin suuri merkitys. Hän jaksoi yksin pitää persut eduskuntapuolueena 8v, ajan, josta saamme tänään olla ylpeitä.
Tulevien eduskuntavaalien jälkeen eduskuntaryhmämme koko, vähintään 5kertaistuu. Eilinen Kaleva julkaisi pelkästään Oulunlääniä koskevan kallupin. PerusS.12,9%, mikä tietää 2varmaa ja 3:mas lähellä olevaa kansanedustaja paikkaa.
Koska vaikutat puolueessa, järjestötehtävissä niin nakkaampa tähän lopuksi.Olisikkohan ensikesän puoluekokouksen yhteydessä syytä muistaa, meitä Kokkolassa syksyllä 1995. perustamassa olleita puolueveteraaneja?
"Kukapa kissan hännän nostaa, ellei kissa itse."

Kalevi Kantele (nimimerkki)

Jussi, oletko lukenut Vilho Helasen kirjan "Ylioppilas lehtorinnaamion takana"? Mainioita juttuja mm. Bottalta ja muutenkin 20- ja 30-lukujen ylioppilaselämästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset