Jussi Niinistö

Polttava kysymys eli tarvitaanko ilmastolakia?

Maan Ystävät -niminen järjestö on organisoinut kampanjan nimeltä Polttava kysymys. Jokainen kansanedustajaehdokas saa vastattavakseen seuraavan kysymyksen:

Ilmastolaki velvoittaisi tulevat hallitukset vuosittaisiin päästövähennyksiin, jotka johtavat vähintään 40 %:n kotimaisiin vähennyksiin vuoteen 2020 mennessä ja 95 %:n vähennyksiin 2050 mennessä (vuoden 1990 tasoon mennessä).

Tulisiko mielestänne Suomen säätää ilmastolaki ja olisitteko kansanedustajana valmis työskentelemään sekä puolueenne sisällä että puoluerajat ylittäen ilmastolain saamiseksi seuraavaan hallitusohjelmaan?

Jouduin tuottamaan maanystäville pettymyksen, sillä vastasin EI. Perusteluni olivat seuraavat:

Ilmastopolitiikkaa ei hoideta kansallisella lainsäädännöllä vaan kansainvälisillä, sitovilla sopimuksilla. Perussuomalaiset tulevat esittämään ilmastopoliittisen sopimuspohjan täysmuutosta: siirtymistä ominaispäästöjärjestelmään. Tässä ns. Soinin mallissa saastuttajat joutuvat vastuuseen.

Vastaus oli poliittisesti epäkorrekti ja lunta tulee epäilemättä tupaan sen johdosta, mutta perusteluni kestävät. Ilmastonmuutoksella on turha kohkata.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma julkistetaan 25. helmikuuta 2011, jolloin tästäkin aiheesta enemmän. Asialinjalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Viherpropagandisti (nimimerkki)

Pelastusliiveillä voisi pelastaa jääkarhut hukkumiselta. SIKSI tarvitsen runsaasti rahaa.

repe (nimimerkki)

Miksette sano suoraan, että ilmastonmuutos ja ihmisen syyllistäminen siitä ovat naurettavia valheita ja että niiden perusteella ei vähentää päästöjä eikä maksaa mitään kenellekään. Lisäksi voisitte sanoa, että tällaiset järjestöt, kuten Maan ystävät ovat maailmaneliitin rahoittamia ja tavoitteiltaan erittäin kyseenalaisia järjestöjä, joille ei tulisi maksaa valtiolta mitään apuja ja joista tulisi varoittaa hyväuskoisia ihmisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset