Jussi Niinistö

Epäselvyyttä vaalirahoituslainsäädännöstä

Minulta on kysytty, miksei hiljattain Länsiväylässä, Vantaan Sanomissa, Nurmijärven Uutisissa ja Vartti Nurmijärvessä olleissa vaali-ilmoituksissani ole mainittu maksajan nimeä. Ilmoitus oli tämän näköinen:

Erään vasemmistolaisen lehden päätoimittaja jopa ilmoitti minulle 26.1.2011 pitävänsä ilmoituksiani “laittomina”. Kaikkea sitä kuuleekin! Tämä kertoo, ettei hän ole perehtynyt uuteen vaali- ja puoluerahoituslakiin saati sitä tulkitsevaan Lauri Tarastin oppaaseen.

Tuskinpa lakiin muutkaan toimittajat ovat sen syvällisemmin perehtyneet – siitä kertoo toisena esimerkkinä ehdokas Laura Kolben ilmoituksen saama käsittely Helsingin Sanomissa 22.1. (korjaus 23.1.2011).

Siksi on syytä todeta, ettei maksajan nimeä lain mukaan saa julkaista ilmoituksessa, jos kyseessä on yksityishenkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Kyse on yksityisyyden suojasta. Raja on 1500 euroa.

Omassa tapauksessani voin kuitenkin asianomaisen antamalla luvalla paljastaa viikoilla 3, 4 ja 6 yllä mainituissa lehdissä julkaistujen ja julkaistavien ilmoitusten maksajan: kyseessä on veljeni Jaakko Niinistö, Perussuomalaisten Vantaan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, joka toimii vaalipäällikkönäni.

Jaakko halusi pienellä etupainotteisella ilmoitusrynnäköllä edesauttaa kampanjani näkyvyyttä. Kaikki hänen maksamansa ilmoitukset eivät vielä ole julkaistu, mutta kokonaisuudessaankin rahallinen tuki jää tässä tapauksessa alle tuhannen euron, koska ilmoitus on pienikokoinen (2 palstaa x 50 mm).

Ilmoituskampanjaan liittyvät omalla kustannuksellani painattamani, ilmoituksen kanssa samasisältöiset postikortit, joita on jaettu Nurmijärvellä, Vantaalla ja Espoossa. Ilmoitusten ja korttien tarkoituksena oli tehdä ehdokasta ja näitä kotisivuja tunnetuiksi.

Kiitos kävijöille, niin hyville ystäville kuin pahoille vihamiehille tai muuten vain sivuilleni eksyneille, tervetuloa toistekin!

J.K. Arvostan Jaskan antamaa tukea. Toivon politiikan kanssavaeltajilta jatkossa enemmän asialinjaa. Yksityisillä ihmisillä tulee olla jatkossakin mahdollisuus tukea haluamiensa ehdokkaiden vaalikampanjoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Niinistöjä vihreissä ja kokkareissa. Hurjaa.

Käyttäjän jussiniinisto kuva
Jussi Niinistö

Aivan. Joka puolueessa oma Niinistönsä. Tosin eri sukua olen Saulin ja Villen kanssa.

Vieras (nimimerkki)

Entä Kokoomuksen Sari Niinistö? Liekö sukua Saulille.

Vieras (nimimerkki)

Ehkä voisit jonkun mainoksesi yhteydessä ilmoittaa tuletko osallistumaan suureen pakkoruotsi/kielivapausmielenosoitukseen 31.3. eduskuntatalon edessä.

Tämän sisältöisiä mainoksia voisi miellään olla muillakin perussuomalaisten ehdokkailla. Vai, mitä? Vaikka yhteismainos, jossa ilmoitetaan, että osallistutaan suureen kielivapausmielenosoitukseen 31.3.

Pakkoruotsi pois kouluista on kuitenkin yksi keskeinen teema perussuomalaisten vaalikamppanjoissa.

Käyttäjän jussiniinisto kuva
Jussi Niinistö

Toki osallistun, olen ollut mukana tilaisuuden järjestelyissä. Päivämäärä ei muuten ole satavarma vielä.

Suomalaisuuden Liiton hallituksessa olen ollut vuodesta 1996 ja pakkoruotsista olen kirjoittanut kymmeniä artikkeleja, ks. esim. blogini osoitteesta http://jussiniinisto.fi/

Näyttää siltä, että näissä vaaleissa pakkoruotsi on nousemassa tärkeäksi kysymykseksi - vihdoinkin!

????? (nimimerkki)

Mielenosoituksen päivämäärä ei ole vielä varma, niinkö? Asiastahan on jo ilmoiteltu aika paljon ympäriinsä. Miten ihmeessä päivämäärä voi olla epävarma? Milloin mielenosoitus sitten olisi?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Ilmeisesti säännöt menevät kielen perusteella eri lailla:

Botnia Informationin sivulla kerrottiin 29.1.2011,että Pirkka-lehden liitteenä jaettu Kimpassa-lehti on Rkp:n vaalimainos. Se maksoi 320 000 euroa. Kun pannaan kunnolla rahaa Rkp:n ideologian mainokseen vaikenee jokainen toimittajat ja vaalilakiasiantuntija."

Itse mainoksessa sen sijaan Rkp:stä ei mainita mitään eikä myöskään maksajasta (Svenska kulturfonden).

Eikö laki vaalimainonnasta edellytä,että kerrotaan maksaja.
Saati minkä puolueen mainos on kysymyksessä.

YLE ja media tutkii köyhien puolueiden pikkuruisia rahavirtoja,mutta kun päähallituspuolue,Rkp, mainostaa itseään muutaman mutkan kautta 320 000 euroalla media ei ihmettele eikä tutki.
.................................................

Lainaus 3.1.2011: "Tammikuun alussa lähti Botnia Informationin tähän asti isoin projekti painoon. Lehden nimi on Kimpassa. Siinä on 32 sivua ja se ilmestyy vuoden ensimmäisen Pirkka-lehden liitteenä. Pirkkaa jaetaan lähes jokaiseen talouteen, siksi painos on suuri. Koska tilaajana on suomenruotsalainen Kansankäräjät, ei varmastikaan ole yllätys, että lehti sisältää asiaa kielestä! Botnia vastaa sekä lehden sisällöstä että tuotannosta. Lehden laskeuduttua postilaatikkoon, on siis mukavaa luettavaa tiedossa!

Botnia Information sai suuren työn Folktingetiltä/RKP:ltä/Svenska kulturfondenilta, tehdä Pirkka-lehden väliin RKP:n vaalimainoslehtinen, jossa Folktinget kehoittaa suomenkielisiä hyväksymään pakkoruotsin."

...lainaus päättyy...

Lähde: http://botniainformation.fi/

Sittemmin Botnia Information on poistanut kotisivuiltaan maininnan,että lehtinen on Rkp:n vaalimainos.

Lisää: ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Käyttäjän jussiniinisto kuva
Jussi Niinistö

Ryyti, näyt olevan ongelman ytimessä - täytyypä tutustua tuohon liitteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset