Jussi Niinistö

Vanha tuttu sanonta

Niin. Olisihan sitä tietenkin toivonut, että eilen eduskunnassa oltaisiin keskusteltu itse asiasta eli perustuslain muuttamisesta ja tasavallan presidentin valtaoikeuksien kaventamisesta. Mutta minkäs teet. Keskusteltiinkin puheessa käyttämästäni vanhasta tutusta sanonnasta eli varmistimen poistamisesta, vihapuheesta ja kaikenlaisesta muusta. Kaiketi tämä on ajan ilmiö.

Koko keskustelu löytyy eduskunnan pöytäkirjoista. Kannattaa katsoa mitä itse kukin on tosiasiassa sanonut ja missä asiayhteydessä. Yle Areenasta löytyy kooste. Yle teki myös uutisen.

Muita uutisoijia olivat ainakin Helsingin Sanomat, Verkkouutiset, Iltalehti. Sen enempää en ehtinyt nettiä selata.

Tätä pientä mediakoostetta kirjoittaessani Ilta-Sanomat soitti ja antoi ymmärtää, että nyt olisi kansanedustajalla anteeksipyynnön paikka. Hermann Göring kun oli kuulemma keksinyt vertauksen varmistimen poistamisesta. Tätä en ollut kuullutkaan. Muistelen itse ensi kerran lukeneeni vertauksen vanhoista suomalaisista poikakirjoista, joita mummolassa tuli nuorena koltiaisena luettua. Sen jälkeen olen kuullut vertausta käytettävän lukemattomia kertoja erilaisina variaatioina erilaisissa yhteyksissä, ja koskaan kukaan ei ole loukkantunut. Olenpa kuullut eräänkin Hakan entisen pääjohtajan viljelleen vertauskuvaa ahkerasti (Hakahan oli demarilinnake).

Näin se median logiikka toimii. Hoh-hoo-jaa-jaa, kuten eräskin kirjallinen hahmo, Melukylän lapsien isoisä tapasi sanoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Eduskunnan demari-pellet ymmärsivät tahallaan väärin sanonnan. Vastenmielistä porukkaa kaiken kaikkiaan siinä puolueessa. Oikeistolaisen Rkp:n pahainen apupuolue.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Wikipediasta löytyy hakusanalla 'Uuno Hirvonen' jonkin verran tietoa tuosta varmistimen poistamisesta sanontana. Hirvosen kirjailijanimimerkki oli Simo Penttilä.

Presidenttivaltainen järjestelmä on jossain määrin vastakohta parlamentarismille, ja ainakin minä olen viimemainitun kannalla. Luulen muidenkin demareiden tulevan linjoilleni, kunhan puoluetoverimme kausi Mäntyniemessä ensi keväänä päättyy.

Pertti Väänänen

Eikö Tuomo Kokko usko, että Lipponen on seuraava pressa? Minä en usko, että näin käy, mutta enhän minä sossu olekaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tulkitset arviotani aivan oikein. Paavo Lipponen erottuu muista ehdokkaista valitettavasti vanhuudellaan ja sen tuomalla väsymyksellä. Tv-keskusteluissa tämä tulee korostumaan.

Täytyy yrittää lohduttautua sillä, että Lipponen on ehdokkaiden joukossa kuitenkin presidentti, nimittäin ikäpresidentti.

Lalli Laaksonen

Osoitit vain miten heikoilla vanha valta on, kun se ei saa sinua asiasta kiinni, vaan sananlaskusta.

Muistaakseni punaisia kirjapainoja aikanaan lakkautettiin kalastuslain perusteella, kun mokomat kalastelivat kannatusta ilman kalastuslupaa.

On näköjään hyvä huomata, että KAIKKI puolueihmiset ovat alttiita raukkamaiseen viisasteluun, tositarkoituksella, kun kaikki keinot ovat luvallisia. Tämä koskee myös Perussuomalaisia ja voisi koskea Muutosta, jos Muutoksella olisi yhtään valtaa.

Vielä hurjempaa on ajatella, että johtavat puolueet tulevat siirtymään yhä vaarallisempiin ja ikävämpiin keinoihin, kun korttitalo luhistuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset