Jussi Niinistö

Marianne Lydén höperehtii

Hufvudstadsbladetin poliittinen toimittaja Marianne Lydén on antanut oman panoksensa vihapuhekeskusteluun. Hän on julkaissut kirjan suomalaisesta rasismista ja on eilen sen julkistamistilaisuudessa Uuden Suomen uutisen mukaan nimitellyt minua rasistiksi. Sitä en ole, joten Lydén pyytäköön anteeksi.

Presidenttiehdokas Paavo Lipponen on antanut omilla puheillaan mallia toimittaja Lydénin kaltaisille höperehtijöille. Netti tulvii vastaavaa löpinää. Tämä on tietysti ymmärrettävissä osaksi negatiivista vaalikampanjointia, joka halutaan kohdistaa presidenttiehdokas Timo Soinia vastaan – olenhan Soinin vaalipäällikkö.

Lipponen ja Lydén eivät tietenkään löysiä heittojaan anteeksi pyytele. Mahdollisesti he kokevat olevansa ns. suvaitsevaistoa ja siten tavallisen rahvaan yläpuolella. Lipposen ja Lydénin tie on kuitenkin vaarallinen kansanvallan ja sananvapauden kannalta, kun Suomen kansan vaaleissa valitsemia kansanedustajia – muitakin kuin vaatimatonta persoonaani – pyritään leimaamaan katteettomilla heitoilla. Ja siten härskisti pelottelemaan äänestäjiä. (Mahdollisesti kielteinen kantani pakkoruotsiin on L & L:n aggression taustalla, mutta siitäkin kysymyksestä voitaisiin asiallisesti keskustella.)

Mutta näinhän parjaajat aina toimivat, kun ei ole kestäviä argumentteja, kun ollaan heikoilla jäillä eikä ole sisäistetty sivistynyttä keskustelukulttuuria. Väitteen pitää olla tarpeeksi härski, niin kyllä se aina johonkin uppoaa – tuttu taktiikka erilaisista vähemmän demokraattisista valtiollisista järjestelmistä.

Kansalaisilla on kuitenkin tulevana sunnuntaina kaikki valta vaaliuurnilla päättää minkälaisen tasavallan presidentin he haluavat. Vihapuheista ei kannata pelästyä, vaan valita ehdokas, joka aidosti ajaa Suomen ja suomalaisten etua. Sehän se presidentin tehtävä valtiomme päämiehenä on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Ville Sten

"Mutta näinhän parjaajat aina toimivat, kun ei ole kestäviä argumentteja, kun ollaan heikoilla jäillä eikä ole sisäistetty sivistynyttä keskustelukulttuuria."

Poistitko varmistimen luettuasi uutisen?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

On aikoihin eletty. Freudenthal-porukka ripittää suomalaisia rasismista!

Lipponen on oikein Freudenthal-mitalistikin.

Jari Eteläsaari

Yrittääkö Lydén yrittää näkemyksillään tarkoituksella kärjistää suomenruotsalaisten ja suomalaisten välejä ?

RKP:n puolelta on toteutettu aika paljon suomalaisuuden arvojen halventamista, myös ulkomaan medioihin, liitetään äärioikeistolaisuuden leimaa, rasismia, suvaisemattomuutta.

Voitaneen kysyä edistääkö tällainen politiikka suomalaisten suvaitsevaisempaa suhtautumista kielivähemmistöömme.

Miksi RKP haluaa saada suomalaiset suuttumaan heihin ?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Presidenttitenteissä on paljastunut kaksi persoonaa joilla on erityisen huonot käytöstavat.

Nämä kaksi ovat lipponen ja biaudet. Molemmat ovat käytöksellään karkoittaneet vähäisetkin kannattajat olemattomiin.

Suomalaiset ovat sen verran fiksuja, että moukkamaisilla nälvimisillä ei ole mahdollisuuksia pärjätä.

Haavisto puolestaan on kerännyt valtavasti kannattajia fiksulla käytöksellään. Häntä ei tarvitsisi hävetä ainakaan käytöstapojensa puolesta.

Pohjan Akka

Harmi kun en löydä eilistä Yle Puheen keskustelua, jota kuuntelin tuolla ladulla. Tarkistaisin siitä pari asiaa ennen kuin sanon mitään muuta.

Kirja pitäisi lukea, jottei olisi välitiedon varassa. Vlitietohan presidenttikeskustelussakin yhdestä suusta todettiin erittäin vääräksi.

Kalle Lehtonen

"Mahdollisesti kielteinen kantani pakkoruotsiin on L & L:n aggression taustalla, mutta siitäkin kysymyksestä voitaisiin asiallisesti keskustella."

Ei voida, koska pakkoruotsin puolesta ei ole asiallisia ja järkeviä perusteita. On turvauduttava asiattomiin ja järjettömiin eli hihasta ravistetun loan heittoon.

Reijo Tossavainen

Olen käyttänyt termejä mukasuvaitsevaisuus ja mukasivistyneisyys siitä suvaitsemattomuudesta ja näennäisestä sivistyksen pintakiillosta mitä esim. L & L lausunnoillaan osoittavat.

Kiitos hyvästä blogista.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Soini on Niinistön vaarallisin vastus, joten media pyrkiin tekemään kaikkensa saadakseen hänet tiputettua toiselta kierrokselta. Niinistön, ei Jussin, valinta toiselle kierrokselle sekin on täysin median rummutuksen tulosta. Haavisto "jytky" on tämän hetken median rummutus. Haaviston on vaarattomin toisella kierroksella ja Lipponen on omalla esiintymisellään pilannut mahdollisuutensa. Eli nyt on vain jäljellä se vaarallisin eli SOINI!
Minusta se ennustajan käsitys ehdokkaista oli oikeaan osunut. Haaviston tyyppiselle miehelle on ominaista pehmeys ja kaikille mieliksi oleminen. Samaa olemusta on myös Niinistössä. Presidentiltä juuri näinä aikoina vaaditaan johtajan ominaisuutta eli miehistä "egoa" vaikkapa jonkun mielestä "diktatorimaista" olemusta. Kekkosella sitä oli Väyrysellä sitä ei ole!

Tapani Savolahti

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94715-jussi-n...

Käsittämättömiä ovat Paavo Lipposen ja Marianne Lydénin rsisti-kommentit.
Ehdottomasti asia pitää viedä eteenpäin ja tutkia.

Tsemppiä Jussi !

Jouko Helenius

Lydenin ja HBL:n kirja-arvostelu pari päivää sitten oli aika törkeää. Heidän mielestä maahanmuutto työperäisenä on syrjivää. Sen pitää perustua sodaarisuuteen kurjia kohden. Pieni uutinen Skånesta. Ruotsalaisia potilaita siirrettää Kööpenhaminaan, koska Libyasta tulee niin paljon sodan uhreja, joille pitää osoittaa solidaarisuutta.

Käyttäjän jussiniinisto kuva
Jussi Niinistö

Tapasin toimittaja Marianne Lydénin tänään valtiopäivien avajaiskahveilla. Hän sanoi Uuden Suomen uutisen olevan virheellinen ja kiisti nimittäneensä minua rasistiksi. Lydén ei kuitenkaan katsonut aiheelliseksi tehdä asialle yhtään mitään. Että sillä tavalla, toimittaja Lydén.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset