Jussi Niinistö

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakointi

Uljas uusi maailma

Vaaliblogi 6

Harvoin historiassa Herakleitoksen sanonta, “vain muutos on pysyvää”, on ollut yhtä totta kuin nyt. 2030-luku on monella tapaa hyvin erilainen kuin meidän tuttu 2010-lukumme. Millaiseen maailmaan nyt valittava eduskunta joutuu meitä luotsaamaan?

Ennennäkemättömän järkyttäviä asioita paljastumatta

Olen aivan 100% varma jotta todella järkyttäviä asioita tapahtuu parhaillaan Suomessa . Tällä hetkellä järkyttävät asiat pysyvät salassa toistaiseksi . Mutta aivan varmasti myöhemmin saamme tietää niistä . Sitten takuulla kaikki tiedotus välineet tuuttaa yhtä soittoa kailottaen niistä . Kaikki poliitikot pöyristyvät kilpaa ja kurkku suorana huutavat kuinka vihaisia ovat järkyttävistä asioista . Sitten joka ikinen poliitikko raivoaa ja jankuttaa kuinka asiat tulee ennennäkemättömän hyvin kuntoon kunhan häntä muistetaan äänestää seuraavissa vaaleissa .

Kaikkien kannattaa olla Suomessa "naisia"

Miehellä on teoriassa yhtäläiset oikeudet kuin naisellakin. Mutta sitten löytyy velvollisuuksia, jotka lykätään miessukupuolelle ilman mitään kyseenalaistamista. Naiset taas saavat kaikennäköisiä etuja sukupuolestaan tasa-arvon nimissä...

Suomi ei osannut ennakoida turvapaikanhakijoiden tulvaa: skenariot tarkastelussa

 

Suomi – samoin kuin käytännössä kaikki EU:n jäsenmaat, yllätettiin ”housut kintuissa” pakolaisten tulon paisuessa loppukesästä 2015 odottamattoman suuriin mittoihin.

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä on sietämättömien olojen seurauksena tänä vuonna lähtenyt Eurooppaan – eri lähteiden mukaan yli 600.000 turvapaikanhakijaa, tai lähes miljoona ihmistä.

Tuliko tämä ilmiö täytenä yllätyksenä?  Osattiinko muuttoliikkeen suuntautumista Eurooppaan lainkaan ennakoida?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä