Jussi Niinistö

Kaikki blogit puheenaiheesta Haja-asutus

Mitä maaseutu meille tarjoaa

Tänä päivänä kirjoitetaan paljon siitä mitä meillä maaseudulla ei ole. Nyt kirjoitan siitä, mitä meillä on. Oulun pinta ala on 3880 neliökilometriä. Siitä on vettä 849 neliökilometriä. Vesialueitta on meressä, järvissä ja joissa sekä lukemattomissa pienemmissä lammissa ja puroissa.

Koiteli on ehkä sellainen paikka, joka tulee ensin mieleen jokaisen oululaisen vierailu- ja rauhoittumispaikkana. Koitelin lisäksi on pienempiä ja tuntemattomampia paikkoja, kuten esim. Uuden Oulun kätketyksi aarteeksi valittu Röytänkoski Loukkojärven pohjoispuolella.

Haja-asutus ja soteuudistus

 

Verrataanpas kahta toisistaan riippumatonta asiaa toisiinsa, sote-uudistusta ja haja-asutusalueen asutusta. Sotessa korostetaan valinnan vapautta ja ”raha seuraa potilasta” käytäntöä. Tätä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Kun ihmiset haluavat muuttaa maalle onnellisemman ja rauhallisemman elämän toivossa, yksilönvapaudesta ei puhutakaan enää mitään. Tässä kohtaa päällimmäiseksi nouseekin yksilön oma vastuu omista valinnoistaan tyyliin ”mitä muutitte sinne”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä