Jussi Niinistö

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityistiet

"JOKAMIEHEN OIKEUDET" UNESCON MAAILMAN PERINTÖLISTA

JOKAMIEHEN OIKEUDET SUOMESSA !

Suomalaisia ”JOKAMIEHEN” oikeuksia suunnitellaan (vai onko jo tehty?) nyt ehdotettavaksi Unescon Maailman Perintölistalle !

Unescon maailmanperintöluetteloon ehdotettavia kohteita haetaan nyt Suomessa.

Olen koko ikäni liikkunut paljon luonnossa ja metsissä ja se on kyllä jokaisen ihmisen ”Metsäläiskansan” perusoikeus Suomessa ollut iät ja ajat.

Haja-asutus ja soteuudistus

 

Verrataanpas kahta toisistaan riippumatonta asiaa toisiinsa, sote-uudistusta ja haja-asutusalueen asutusta. Sotessa korostetaan valinnan vapautta ja ”raha seuraa potilasta” käytäntöä. Tätä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Kun ihmiset haluavat muuttaa maalle onnellisemman ja rauhallisemman elämän toivossa, yksilönvapaudesta ei puhutakaan enää mitään. Tässä kohtaa päällimmäiseksi nouseekin yksilön oma vastuu omista valinnoistaan tyyliin ”mitä muutitte sinne”.

Menestystä metsistä

Suomen metsät ovat olleet maamme talouselämässä ja vientikaupassa aina tervanpolton päivistä alkaen ja edelleen koko sotienjälkeisen ajan keskeisessä roolissa. Metalli- ja elektroniikkateollisuus ovat sen asemaa ajoittain horjuttaneet, mutta siitäkin huolimatta olemme jälleen palanneet metsäteollisuutemme suhteen uusien jopa ennen kokemattomien investointien aikaan ja kasvun odotusten äärelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä