Persut http://hilkkamlaikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/134294/all Mon, 21 Jan 2019 17:01:52 +0200 fi Perussuomalaisten Venäjä-kytkökset tutkittava nopeasti - Jos niitä on http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268144-perussuomalaisten-venaja-kytkokset-tutkittava-nopeasti-onko-niita <p>Jostain syystä perussuomalaisten mahdolliset Venäjä-kytkökset ovat jääneet hyvin taka-alalle &nbsp;pohdittaessa kansallista turvallisuuttamme, vaikka lähes kaikissa muissa maissa populistipuolueet on tällaisista kytköksistä käräytetty, tai ainakin niitä on vahvasti noista kytköksistä epäilty.</p><p>Sosiaalisessa mediassa nuo perussuomalaisten mahdolliset Venäjä-kytkökset ja Venäjä-mielisyys ovat kyllä esillä olleet, ja jotkut pitävät niitä jopa enemmän kuin ilmeisinä. Mediassa on näitä kytköksiä nähty ja epäilty lähinnä vain muiden maiden populistipuolueiden kohdalla, ja omat perussuomalaisemme ovat saanet olla suhteellisen rauhassa:</p><p><u><a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html">https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html</a></u></p><p><u><a href="https://yle.fi/uutiset/3-9202512">https://yle.fi/uutiset/3-9202512</a></u></p><p>Voidaan tietysti kysyä johtuuko tämä perussuomalaisten jättäminen rauhaan siitä, että puolueen pitkäaikainen puheenjohtaja on myös maamme ulkoministeri, vaikka sittemmin perussuomalaisten ja Timo Soinin tiet erosivatkin, vai siitä että meillä on vanha historliallinen kauna vasemmistoa kohtaan, ja juuri vasemmisto herkästi yhä nähdään Neuvostoliittoa ihannoivana.</p><p>Eurooppa ja Yhdysvallat ovat kuitenkin enemmän huolissaan Putinista ja hänen vaikutusvallastaan kuin hajonneesta ja kadonneesta Neuvostoliitosta. Jopa USA:n presidenttiä syytetään jatkuvasti Venäjä-kytköksistä ja Putin-mielisyydestä, eurooppalaisista populistipuolueitten johtajista nyt puhumattakaan.</p><p>Samaan aikaan perussuomalaiset ilmaisevat tukensa ja ihailunsa juuri näille epäillyille tahoille, joiden on väitetty saaneen runsaasti taloudellista tukea Kremlin lähipiiriltä.</p><p>Varmuuden vuoksi huomautan, että minulla ei tietenkään näistä asioista ole mitään muuta tietoa kuin se minkä olen mediasta saanut lukea.</p><p>Nähdäkseni maassa on kummempiakin asioita tutkittu ja selvitetty. Miksi siis ei tätäkin.</p><p>Mukavaa iltaa kaikille.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jostain syystä perussuomalaisten mahdolliset Venäjä-kytkökset ovat jääneet hyvin taka-alalle  pohdittaessa kansallista turvallisuuttamme, vaikka lähes kaikissa muissa maissa populistipuolueet on tällaisista kytköksistä käräytetty, tai ainakin niitä on vahvasti noista kytköksistä epäilty.

Sosiaalisessa mediassa nuo perussuomalaisten mahdolliset Venäjä-kytkökset ja Venäjä-mielisyys ovat kyllä esillä olleet, ja jotkut pitävät niitä jopa enemmän kuin ilmeisinä. Mediassa on näitä kytköksiä nähty ja epäilty lähinnä vain muiden maiden populistipuolueiden kohdalla, ja omat perussuomalaisemme ovat saanet olla suhteellisen rauhassa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html

https://yle.fi/uutiset/3-9202512

Voidaan tietysti kysyä johtuuko tämä perussuomalaisten jättäminen rauhaan siitä, että puolueen pitkäaikainen puheenjohtaja on myös maamme ulkoministeri, vaikka sittemmin perussuomalaisten ja Timo Soinin tiet erosivatkin, vai siitä että meillä on vanha historliallinen kauna vasemmistoa kohtaan, ja juuri vasemmisto herkästi yhä nähdään Neuvostoliittoa ihannoivana.

Eurooppa ja Yhdysvallat ovat kuitenkin enemmän huolissaan Putinista ja hänen vaikutusvallastaan kuin hajonneesta ja kadonneesta Neuvostoliitosta. Jopa USA:n presidenttiä syytetään jatkuvasti Venäjä-kytköksistä ja Putin-mielisyydestä, eurooppalaisista populistipuolueitten johtajista nyt puhumattakaan.

Samaan aikaan perussuomalaiset ilmaisevat tukensa ja ihailunsa juuri näille epäillyille tahoille, joiden on väitetty saaneen runsaasti taloudellista tukea Kremlin lähipiiriltä.

Varmuuden vuoksi huomautan, että minulla ei tietenkään näistä asioista ole mitään muuta tietoa kuin se minkä olen mediasta saanut lukea.

Nähdäkseni maassa on kummempiakin asioita tutkittu ja selvitetty. Miksi siis ei tätäkin.

Mukavaa iltaa kaikille.

]]>
92 http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268144-perussuomalaisten-venaja-kytkokset-tutkittava-nopeasti-onko-niita#comments Persut Pietarin trollitehdas Presidentti Putin Ruotsidemokraatit Venäjämieliset Mon, 21 Jan 2019 15:01:52 +0000 Pekka Siikala http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268144-perussuomalaisten-venaja-kytkokset-tutkittava-nopeasti-onko-niita
Pahaa persua ken pelkäisi - Ei tietysti kukaan http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267999-pahaa-persua-ken-pelkaisi-ei-tietysti-kukaan <p>Monet perussuomalaiset &nbsp;antavat ymmärtää että perussuomalaisia pelätään. Monet perussuomalaiset antavat myös ymmärtää että heitä vainotaan ja Facebookin avulla tietysti. On se niin väärin. Siellä ne valvojat valvomossa istuvat persuejn tilejä poistelemassa.</p><p>Minua on kuitenkin jäänyt jokunen asia vaivaamaan.</p><p>Missä sijaitsee Facebookin Suomen valvomo, se paikka jossa luetaan persujen viestejä ja tilejä poistellaan hiki hatussa?</p><p>Paljonko väkeä tuossa valvomossa on töissä? Kuinka suuri työllistävä vaikutus sillä on? Tunteeko joku, ihan kuka tahansa, jonkun joka on töissä siellä valvomossa?</p><p>Eikä tässä vielä kaikki, sillä minua ovat jääneet vaivaamaan myös seuraavat kysmykset.</p><p>Miksi perussuomalaisia pelätään, ja miksi heitä pitäisi pelätä?</p><p>Miksi perussuomalaisia vainotttaisiin tai vainotaan? Miksi Facebook vainoaisi perussuomalaisia? Kuka vainoamisesta Facebookille maksaa?</p><p>Onko kyseessä jokin uusi ja tuntematon salaliitto? Kuka sen takana on? Soros? Tarvitaanko Suomeenkin Stop Soros laki?</p><p>Jos kyseessä on salaliitto, niin mihin tuo salaliitto pyrkii? Pyrkiikö se islamisaatioon ja Euroopan asukkaiden vaihtamiseen?</p><p>Mistä on kysymys? Miksi pitää pelätä? Mitä pitää pelätä? Ketä pitää puolustaa? Miksi?</p><p>Vai onko kaikessa lopultakin vain kyse poliittisesta propagandasta ja halusta päästä eduskuntaan tai mepiksi, tai miksi tahansa minne tahansa missä tienaa paremmin, keinoista välittämättä?</p><p>Jään odotamaan viisaita vastauksia.&nbsp;</p><p>Kiitos.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Monet perussuomalaiset  antavat ymmärtää että perussuomalaisia pelätään. Monet perussuomalaiset antavat myös ymmärtää että heitä vainotaan ja Facebookin avulla tietysti. On se niin väärin. Siellä ne valvojat valvomossa istuvat persuejn tilejä poistelemassa.

Minua on kuitenkin jäänyt jokunen asia vaivaamaan.

Missä sijaitsee Facebookin Suomen valvomo, se paikka jossa luetaan persujen viestejä ja tilejä poistellaan hiki hatussa?

Paljonko väkeä tuossa valvomossa on töissä? Kuinka suuri työllistävä vaikutus sillä on? Tunteeko joku, ihan kuka tahansa, jonkun joka on töissä siellä valvomossa?

Eikä tässä vielä kaikki, sillä minua ovat jääneet vaivaamaan myös seuraavat kysmykset.

Miksi perussuomalaisia pelätään, ja miksi heitä pitäisi pelätä?

Miksi perussuomalaisia vainotttaisiin tai vainotaan? Miksi Facebook vainoaisi perussuomalaisia? Kuka vainoamisesta Facebookille maksaa?

Onko kyseessä jokin uusi ja tuntematon salaliitto? Kuka sen takana on? Soros? Tarvitaanko Suomeenkin Stop Soros laki?

Jos kyseessä on salaliitto, niin mihin tuo salaliitto pyrkii? Pyrkiikö se islamisaatioon ja Euroopan asukkaiden vaihtamiseen?

Mistä on kysymys? Miksi pitää pelätä? Mitä pitää pelätä? Ketä pitää puolustaa? Miksi?

Vai onko kaikessa lopultakin vain kyse poliittisesta propagandasta ja halusta päästä eduskuntaan tai mepiksi, tai miksi tahansa minne tahansa missä tienaa paremmin, keinoista välittämättä?

Jään odotamaan viisaita vastauksia. 

Kiitos.

 

 

 

]]>
67 http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267999-pahaa-persua-ken-pelkaisi-ei-tietysti-kukaan#comments Äärioikeistolaiset perussuomalaiset Pekka Siikala Pelko Persut Poliittinen propaganda Sat, 19 Jan 2019 10:35:36 +0000 Pekka Siikala http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267999-pahaa-persua-ken-pelkaisi-ei-tietysti-kukaan
Pedofiilien uhreja on paljon enemmän http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267921-pedofiilien-uhreja-on-paljon-enemman <p>&nbsp;</p> <p>Jatkan siitä minkä Mark Andersson aloitti, koska minulla on samanlaisia kokemuksia lapsuudestani 1960-luvulta&nbsp;<a href="http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pedofiilin-uhri">http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pedofiilin-uhri</a></p> <p>&nbsp;</p> <p>Asuin Helsingissä, jossa sodanjälkeisen Suomen sekä sielultaan että osa myös ruumiiltaan vammautuneita asui pahimmillaan tuhansittain kaduilla, kellareissa ja ullakoilla, rappukäytävissä ja roskalaatikoissa. Heihin törmäsi päivittäin. Osa heistä kuoli melkein käsiimme: mm. roskiksista kaivettiin talvisin koppuraksi jäätyneiden sotaveteraanien ruumiita.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Lapsilauman kesken tunnistimme melko hyvin kotiseudun sotavammaiset: tiesimme, ketkä olivat vaarallisia ja väkivaltaisia, ne, jotka piti kiertää kaukaa, ja ketkä vaarattomia ja mukaviakin. Vaikka meitä lapsia varoiteltiin &rdquo;namusedistä&rdquo;, vanhemmat tuskin tunnistivat näitä, mutta me lapset kyllä tunnistimme useimmat ja osasimme myös varoa. Sen sijaan &rdquo;siistit&rdquo; pedofiilit olivat salakavala ansa. Sellaisen kynsiin itse jouduin 8-vuotiaana kotirapussani. En ole harvinaisuus sodanjälkeisen ajan pedofiilin uhrina, kuten ei Anderssonkaan. Meitä edelleen elossa sinnitteleviä on valtava määrä, ja vain pieni osa meistä on ollut poikia. Ja meitäkin on valtava lauma.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Koska sotaveteraaneja piti kunnioittaa, henkisesti vammaisiin kaduilla asuviinkin olisi kai pitänyt suhtautua alistuvasti. Siksi me lapset jouduimme ristiriitaiseen tilanteeseen suhteessa sotaan ja veteraaneihin. Toisaalta monia pidettiin rikollisina, mutta asiaa lakaistiin hyvin tehokkaasti maton alle, sillä aikuiset olivat niin etäällä lasten maailmasta, että heille näistä asioista kerrottiin vain harvoin eikä heille luultavasti siksi valjennut koko tilanteen karuus niin kuin meille lapsille.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Kun sodan kokeneet suljetaan yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle, ja &nbsp;muiden hyljeksiessä&nbsp;heidät edes jollain tavalla hyväksyvä joukko löytyy saman kohtalon kokeneista, olisi ihme ellei monenlainen rikollisuus rehottaisi noissa joukoissa. Nyt kun Suomessa persuvetoisesti sodan jaloista ja sietämättömistä elinoloista paenneita syrjitään ja heistä halutaan eroon, näen yhtäläisyyden näiden ja suomalaisten sodanjälkeisen ajan syrjäytyneisiin &ndash; ja myös näihin suhtautumiseen. On selvää, ettei alttius rikoksiin ole kiinni rodusta, kansallisuudesta tai ihonväristä, vaan syrjäytyneiden luokasta, johon valtaosaa nykyisistä pakolaisistakin halutaan työntää.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ennen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista Suomessa oli ihan kotoperäisesti alempi yhteiskuntaluokka, ja nyt taloususkonnon otettua niskalenkin valtiaista hyvinvointiyhteiskuntaa puretaan vimmatulla vimmalla ja vanhaa &rdquo;kunnon&rdquo; eriarvoisuutta nostetaan taas esiin. Sitä perustellaan rahalla, jota on nyt enemmän jaettavana kuin koskaan koko Suomen historian aikana. Seuraukset yllättävät kuitenkin taloususkonnon papiston. Vai yllättävätkö sittenkään?&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Kuten Anderssonia, myös minua loukkaa syvästi se, että osa poliitikoista kehtaa ratsastaa pedofiilien uhrien siivellä syytäessään vaalipropagandaansa. Persut propagoivat monomaanisesti hokemallaan aiheella kääntäen kaikki ongelmat maahanmuuttajien syyksi, mutta se, että hallituspuolueet ja niiden perässä valtamedia on alentunut samaan, on luokatonta käytöstä. Osalla kansalaisista ei suhteellisuudentaju kerta kaikkiaan toimi, ja sitä persut ja hallituspuolueet nyt käyttävät härskisti hyväkseen. Taas.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Missä olivat ministeridelegaatiot ja miljoonien tukirahat kun Oulun tiettävästi 9 tapauksen lisäksi viime vuoden lähes 1400 muuta pedofiilitapausta käsiteltiin? Missä media silloin kun kantasuomalaisten pedofiilirinkejä on paljastunut ja nämä harrastavat lapsiseksimatkoja mm Thaimaahan? Miksi Oulun poliisilaitos valikoi juuri tämän, sinänsä järkyttävän (kuten kaikki muutkin pedofiliatapaukset), erityisen aggressiivisen tiedottamisen kohteeksi? Miksei poliisilaitos tiedottanut samaan tapaan Oulun muista epäillyistä 130 (!) viime vuoden seksuaalirikoksista? Ajaako joku Oulun poliisilaitoksella poliittisia päämääriä? Miksi annetaan ymmärtää, että seksuaalirikokset olisivat lisääntyneet, vaikka faktatieto näyttää päinvastaista? Miksi pelkoja nostatetaan tietoisesti?</p> <p>&nbsp;</p> <p>Vastaukset kysymyksiin ovat surullisella tavalla ilmiselvät: kaikki suuntaa maahanmuuttoon, jossa toki on ongelmansa, mutta Suomen pedofilia- ja seksuaalirikosongelman eristäminen ulkomaalaisiin on silkkaa valehtelua.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Median osuus pelon ilmapiiriä lietsoessa on keskeinen. Kaupallinen houkutus on nähtävästi liian suuri, että asiaa käsiteltäisiin kontekstissaan, vaikka nyt pölyn hiukan laskeuduttua asiallistakin uutisointia on löydettävissä. Ylen toimintaa keskustelun kiivaimmassa vaiheessa paheksun ankarasti, sillä kun ei ole kaupallisia vaatimuksia lähteä sopulilauman mukaan.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ei pahaa jollei jotain hyvääkin &ndash; tosin luultavasti vasta näiden likaisiksi muuttuneiden vaalikampanjoitten jälkeen: ehkä itse asiaa päästään viimeinkin käsittelemään. Ainakin keskustelu on alkanut, vaikkakin sokean kiihkon hämärryttämänä ja sivuraiteille pahasti ohjailtuna. Mutta kuten #metoo-kampanja osoitti, pelkkään elokuva-alaan rajaamisen, kiihkeiden ylilyöntien ja ikävän sukupuolten vastakkainasettelun jälkeen on päästy jokseenkin asialliselle uralle, eikä lasta toivon mukaan enää valuteta pesuveden mukana viemäriin, kuten tämä vaalikampanja nyt tekee.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Näin todennäköisesti, toivon mukaan, käy aikanaan myös pedofilian suhteen.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Jatkan siitä minkä Mark Andersson aloitti, koska minulla on samanlaisia kokemuksia lapsuudestani 1960-luvulta http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pedofiilin-uhri

 

Asuin Helsingissä, jossa sodanjälkeisen Suomen sekä sielultaan että osa myös ruumiiltaan vammautuneita asui pahimmillaan tuhansittain kaduilla, kellareissa ja ullakoilla, rappukäytävissä ja roskalaatikoissa. Heihin törmäsi päivittäin. Osa heistä kuoli melkein käsiimme: mm. roskiksista kaivettiin talvisin koppuraksi jäätyneiden sotaveteraanien ruumiita.

 

Lapsilauman kesken tunnistimme melko hyvin kotiseudun sotavammaiset: tiesimme, ketkä olivat vaarallisia ja väkivaltaisia, ne, jotka piti kiertää kaukaa, ja ketkä vaarattomia ja mukaviakin. Vaikka meitä lapsia varoiteltiin ”namusedistä”, vanhemmat tuskin tunnistivat näitä, mutta me lapset kyllä tunnistimme useimmat ja osasimme myös varoa. Sen sijaan ”siistit” pedofiilit olivat salakavala ansa. Sellaisen kynsiin itse jouduin 8-vuotiaana kotirapussani. En ole harvinaisuus sodanjälkeisen ajan pedofiilin uhrina, kuten ei Anderssonkaan. Meitä edelleen elossa sinnitteleviä on valtava määrä, ja vain pieni osa meistä on ollut poikia. Ja meitäkin on valtava lauma.

 

Koska sotaveteraaneja piti kunnioittaa, henkisesti vammaisiin kaduilla asuviinkin olisi kai pitänyt suhtautua alistuvasti. Siksi me lapset jouduimme ristiriitaiseen tilanteeseen suhteessa sotaan ja veteraaneihin. Toisaalta monia pidettiin rikollisina, mutta asiaa lakaistiin hyvin tehokkaasti maton alle, sillä aikuiset olivat niin etäällä lasten maailmasta, että heille näistä asioista kerrottiin vain harvoin eikä heille luultavasti siksi valjennut koko tilanteen karuus niin kuin meille lapsille. 

 

Kun sodan kokeneet suljetaan yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle, ja  muiden hyljeksiessä heidät edes jollain tavalla hyväksyvä joukko löytyy saman kohtalon kokeneista, olisi ihme ellei monenlainen rikollisuus rehottaisi noissa joukoissa. Nyt kun Suomessa persuvetoisesti sodan jaloista ja sietämättömistä elinoloista paenneita syrjitään ja heistä halutaan eroon, näen yhtäläisyyden näiden ja suomalaisten sodanjälkeisen ajan syrjäytyneisiin – ja myös näihin suhtautumiseen. On selvää, ettei alttius rikoksiin ole kiinni rodusta, kansallisuudesta tai ihonväristä, vaan syrjäytyneiden luokasta, johon valtaosaa nykyisistä pakolaisistakin halutaan työntää. 

 

Ennen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista Suomessa oli ihan kotoperäisesti alempi yhteiskuntaluokka, ja nyt taloususkonnon otettua niskalenkin valtiaista hyvinvointiyhteiskuntaa puretaan vimmatulla vimmalla ja vanhaa ”kunnon” eriarvoisuutta nostetaan taas esiin. Sitä perustellaan rahalla, jota on nyt enemmän jaettavana kuin koskaan koko Suomen historian aikana. Seuraukset yllättävät kuitenkin taloususkonnon papiston. Vai yllättävätkö sittenkään? 

 

Kuten Anderssonia, myös minua loukkaa syvästi se, että osa poliitikoista kehtaa ratsastaa pedofiilien uhrien siivellä syytäessään vaalipropagandaansa. Persut propagoivat monomaanisesti hokemallaan aiheella kääntäen kaikki ongelmat maahanmuuttajien syyksi, mutta se, että hallituspuolueet ja niiden perässä valtamedia on alentunut samaan, on luokatonta käytöstä. Osalla kansalaisista ei suhteellisuudentaju kerta kaikkiaan toimi, ja sitä persut ja hallituspuolueet nyt käyttävät härskisti hyväkseen. Taas.

 

Missä olivat ministeridelegaatiot ja miljoonien tukirahat kun Oulun tiettävästi 9 tapauksen lisäksi viime vuoden lähes 1400 muuta pedofiilitapausta käsiteltiin? Missä media silloin kun kantasuomalaisten pedofiilirinkejä on paljastunut ja nämä harrastavat lapsiseksimatkoja mm Thaimaahan? Miksi Oulun poliisilaitos valikoi juuri tämän, sinänsä järkyttävän (kuten kaikki muutkin pedofiliatapaukset), erityisen aggressiivisen tiedottamisen kohteeksi? Miksei poliisilaitos tiedottanut samaan tapaan Oulun muista epäillyistä 130 (!) viime vuoden seksuaalirikoksista? Ajaako joku Oulun poliisilaitoksella poliittisia päämääriä? Miksi annetaan ymmärtää, että seksuaalirikokset olisivat lisääntyneet, vaikka faktatieto näyttää päinvastaista? Miksi pelkoja nostatetaan tietoisesti?

 

Vastaukset kysymyksiin ovat surullisella tavalla ilmiselvät: kaikki suuntaa maahanmuuttoon, jossa toki on ongelmansa, mutta Suomen pedofilia- ja seksuaalirikosongelman eristäminen ulkomaalaisiin on silkkaa valehtelua. 

 

Median osuus pelon ilmapiiriä lietsoessa on keskeinen. Kaupallinen houkutus on nähtävästi liian suuri, että asiaa käsiteltäisiin kontekstissaan, vaikka nyt pölyn hiukan laskeuduttua asiallistakin uutisointia on löydettävissä. Ylen toimintaa keskustelun kiivaimmassa vaiheessa paheksun ankarasti, sillä kun ei ole kaupallisia vaatimuksia lähteä sopulilauman mukaan.

 

Ei pahaa jollei jotain hyvääkin – tosin luultavasti vasta näiden likaisiksi muuttuneiden vaalikampanjoitten jälkeen: ehkä itse asiaa päästään viimeinkin käsittelemään. Ainakin keskustelu on alkanut, vaikkakin sokean kiihkon hämärryttämänä ja sivuraiteille pahasti ohjailtuna. Mutta kuten #metoo-kampanja osoitti, pelkkään elokuva-alaan rajaamisen, kiihkeiden ylilyöntien ja ikävän sukupuolten vastakkainasettelun jälkeen on päästy jokseenkin asialliselle uralle, eikä lasta toivon mukaan enää valuteta pesuveden mukana viemäriin, kuten tämä vaalikampanja nyt tekee. 

 

Näin todennäköisesti, toivon mukaan, käy aikanaan myös pedofilian suhteen.

 

 

]]>
63 http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267921-pedofiilien-uhreja-on-paljon-enemman#comments Eduskuntavaali 2019 Maahanmuutto Pedofilia Persut Sotavammaiset Fri, 18 Jan 2019 10:59:29 +0000 Janne Kuusi http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267921-pedofiilien-uhreja-on-paljon-enemman
Valitusta, uhriutumista - Perussuomalaisten uusi normaali http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267774-valitusta-uhriutumista-perussuomalaisten-uusi-normaali <p>Persut on Suomen lapsellisin puolue, käyttäytyvät kuin pikkukakarat. Sorry lapset!</p><p>&nbsp;</p><p>Itkua, porua omista mokistaan jatkuvasti. Sitä saa mitä tilaa kun sääntöjä ei osaa noudattaa.</p><p>Ihan turhaa porata sensuurista,sananvapaudesta.</p><p>&nbsp;</p><p>Kaupallisilla toimijoilla on käyttöehdot, joita Persut eivät halua noudattaa. Ja niitä kun rikkoo tulee seurauksia.</p><p>Tää tuli mieleen Laura Huhtasaaren itkusta ja Neuvostoliitosta.</p><p>Mestarin sanavapautta on kuulemma loukattu Twitterin taholta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Persut on Suomen lapsellisin puolue, käyttäytyvät kuin pikkukakarat. Sorry lapset!

 

Itkua, porua omista mokistaan jatkuvasti. Sitä saa mitä tilaa kun sääntöjä ei osaa noudattaa.

Ihan turhaa porata sensuurista,sananvapaudesta.

 

Kaupallisilla toimijoilla on käyttöehdot, joita Persut eivät halua noudattaa. Ja niitä kun rikkoo tulee seurauksia.

Tää tuli mieleen Laura Huhtasaaren itkusta ja Neuvostoliitosta.

Mestarin sanavapautta on kuulemma loukattu Twitterin taholta.

]]>
13 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267774-valitusta-uhriutumista-perussuomalaisten-uusi-normaali#comments Halla-aho Laura Huhtasaari Persut Sananvapaus Sensuuri Wed, 16 Jan 2019 20:31:58 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267774-valitusta-uhriutumista-perussuomalaisten-uusi-normaali
Perussuomalaiset eivät halua kaivosvero http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267252-perussuomalaiset-eivat-halua-kaivosvero <p>Isänmaaliset persut eivät halua kaivosveroa. He mielummin luovuttavat maaperän malmit ja niistä saatavat voitot ilmaiseksi ulkomaisille kaivosyhtiöille. Melko uskomatonta toimintaa näiltä isänmaan toivoilta.</p><p>Muut puolueet ovat valmiita veroa tukemaan. Yksi puuttuu joukosta, en olisi tätä uskonut nakeväni.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10584571" title="https://yle.fi/uutiset/3-10584571">https://yle.fi/uutiset/3-10584571</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Isänmaaliset persut eivät halua kaivosveroa. He mielummin luovuttavat maaperän malmit ja niistä saatavat voitot ilmaiseksi ulkomaisille kaivosyhtiöille. Melko uskomatonta toimintaa näiltä isänmaan toivoilta.

Muut puolueet ovat valmiita veroa tukemaan. Yksi puuttuu joukosta, en olisi tätä uskonut nakeväni.

 

 

https://yle.fi/uutiset/3-10584571

]]>
32 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267252-perussuomalaiset-eivat-halua-kaivosvero#comments Kaivosteollisuus Kaivosvero Persut Thu, 10 Jan 2019 15:55:28 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267252-perussuomalaiset-eivat-halua-kaivosvero
Rienausta ja kritiikkiä eli miten nämä asiat koetaan http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266939-rienausta-ja-kritiikkia-eli-miten-nama-asiat-koetaan <p><strong>Jeesus Kristus</strong> (7 eKr.-30 jKr.) on jotain jonka ohi ei pääse. Jonka ohi ei pidäkään päästä. Hänen tarinansa kerrotaan evankeliumeissa, jotka ovat antiikin Kreikan kirjallisuuden viimeiset suuret saavutukset. Ensimmäisethän olivat <strong>Homeroksen</strong> eepokset <em>Ilias</em> ja <em>Odysseia</em>.</p><p>Jeesus on myös islamin profeetta, mutta muslimeilla ei ole messiasta. Muutenhan nämä ovat kyllä aika samanlaisia uskontoja, kristinusko ja islam olivat alunperin vain juutalaisuuden lahkoja. Jos minulta kysytään, kristinusko oli juutalaisuudesta askel eteenpäin ja islam kristinuskosta kaksi askelta taaksepäin.</p><p>&quot;Aabrahamin uskontojen mahdollisuus päätyä yhteen Jumalaan on kiehtova asia. Aasian uskontojen kohtaaminen globaalin pohjoisen kanssa ansaitsee huomion, samoin ongelma, jota käsitellään jatkuvasti: ovatko uskonnot sotien syy vai osa ratkaisua? Ranskalaisfilosofi <strong>René Girardin</strong> mukaan uskonnot ovat alusta ja juurilta saakka pyrkineet käsittelemään nimenomaan väkivallan ongelmaa. Girardille Jeesuksen kuolema oli uhrien uhri, jottei uhreja enää tarvittaisi. Mieleen tulee sota, joka lopettaa sodat. Kumpikaan ei ole toiminut&quot;, kirjoitti <strong>Kari Salminen</strong> tänään Turun Sanomissa arvostelussaan <strong>Mikko Heikan</strong> kirjasta <em>Uskonnot kohtaavat.</em></p><p>Salminen sanoo myös, että pohdinta jihadista on jokseenkin käsitteellistä. Jihad tarkoittaa kilvoittelua, mutta niin tarkoitti myös <strong>Hitlerin</strong> &quot;taistelu&quot;. &quot;Ei, tässä ei samasteta islamia ja natsismia vaan pyritään osoittamaan, että käsitteissä on tulkinnanvaraa&quot;, Salminen kirjoittaa.</p><p>Perussuomalaisilla on hassu tapa väittää että Suomessa ei saa arvostella islamia ja että sen arvostelemisesta tulee tuomio. Kyllä saa ja ei tule.&nbsp;</p><p>Jumalanpilkasta on Suomessa viimeksi tuomittu 1960-luvulla, kun jotkut vetivät herneen nenäänsä <strong>Salaman</strong> romaanista <em>Juhannustanssit</em>.&nbsp;Kekkonen armahti Salaman. Sittemmin näitä jumalanpilkkasyytöksiä ei ole Suomessa tullut, ja hyvä niin. Minun mielestäni jumalanpilkan pitäisi olla asianomistajarikos.</p><p>Rienaaminen ei ole kritiikkiä, ja minusta syyllistyy rienaukseen, jos puhuu samassa yhteydessä Salamasta ja <strong>Halla-ahosta</strong>. Hyväksyisin rinnastuksen, jossa puhuttaisiin Salamasta ja vaikkapa <strong>Rushdiesta</strong>. Rushdie ja Salama ovat suuria kirjailijoita, Halla-aho on joutava nettikirjoittelija. Eläköön se pieni ero.</p><p>&nbsp;Keskustelu perussuomalaisten kanssa on jotakuinkin tällaista:<br />- Oulussa on satoja muslimimiehiä jotka raiskaavat kaikki vastaantulevat naiset koska imaami käskee panemaan vääräuskoisia väkisin.<br />- Ei se nyt taida ihan noin olla...<br />- Ei ehkä ole, mutta näin nämä asiat koetaan!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jeesus Kristus (7 eKr.-30 jKr.) on jotain jonka ohi ei pääse. Jonka ohi ei pidäkään päästä. Hänen tarinansa kerrotaan evankeliumeissa, jotka ovat antiikin Kreikan kirjallisuuden viimeiset suuret saavutukset. Ensimmäisethän olivat Homeroksen eepokset Ilias ja Odysseia.

Jeesus on myös islamin profeetta, mutta muslimeilla ei ole messiasta. Muutenhan nämä ovat kyllä aika samanlaisia uskontoja, kristinusko ja islam olivat alunperin vain juutalaisuuden lahkoja. Jos minulta kysytään, kristinusko oli juutalaisuudesta askel eteenpäin ja islam kristinuskosta kaksi askelta taaksepäin.

"Aabrahamin uskontojen mahdollisuus päätyä yhteen Jumalaan on kiehtova asia. Aasian uskontojen kohtaaminen globaalin pohjoisen kanssa ansaitsee huomion, samoin ongelma, jota käsitellään jatkuvasti: ovatko uskonnot sotien syy vai osa ratkaisua? Ranskalaisfilosofi René Girardin mukaan uskonnot ovat alusta ja juurilta saakka pyrkineet käsittelemään nimenomaan väkivallan ongelmaa. Girardille Jeesuksen kuolema oli uhrien uhri, jottei uhreja enää tarvittaisi. Mieleen tulee sota, joka lopettaa sodat. Kumpikaan ei ole toiminut", kirjoitti Kari Salminen tänään Turun Sanomissa arvostelussaan Mikko Heikan kirjasta Uskonnot kohtaavat.

Salminen sanoo myös, että pohdinta jihadista on jokseenkin käsitteellistä. Jihad tarkoittaa kilvoittelua, mutta niin tarkoitti myös Hitlerin "taistelu". "Ei, tässä ei samasteta islamia ja natsismia vaan pyritään osoittamaan, että käsitteissä on tulkinnanvaraa", Salminen kirjoittaa.

Perussuomalaisilla on hassu tapa väittää että Suomessa ei saa arvostella islamia ja että sen arvostelemisesta tulee tuomio. Kyllä saa ja ei tule. 

Jumalanpilkasta on Suomessa viimeksi tuomittu 1960-luvulla, kun jotkut vetivät herneen nenäänsä Salaman romaanista JuhannustanssitKekkonen armahti Salaman. Sittemmin näitä jumalanpilkkasyytöksiä ei ole Suomessa tullut, ja hyvä niin. Minun mielestäni jumalanpilkan pitäisi olla asianomistajarikos.

Rienaaminen ei ole kritiikkiä, ja minusta syyllistyy rienaukseen, jos puhuu samassa yhteydessä Salamasta ja Halla-ahosta. Hyväksyisin rinnastuksen, jossa puhuttaisiin Salamasta ja vaikkapa Rushdiesta. Rushdie ja Salama ovat suuria kirjailijoita, Halla-aho on joutava nettikirjoittelija. Eläköön se pieni ero.

 Keskustelu perussuomalaisten kanssa on jotakuinkin tällaista:
- Oulussa on satoja muslimimiehiä jotka raiskaavat kaikki vastaantulevat naiset koska imaami käskee panemaan vääräuskoisia väkisin.
- Ei se nyt taida ihan noin olla...
- Ei ehkä ole, mutta näin nämä asiat koetaan!

 

]]>
25 http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266939-rienausta-ja-kritiikkia-eli-miten-nama-asiat-koetaan#comments Aabrahamin uskonto Islam Jeesus Persut Vihapuhe Sat, 05 Jan 2019 10:35:49 +0000 Mika Lamminpää http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266939-rienausta-ja-kritiikkia-eli-miten-nama-asiat-koetaan
Pohdintaa Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittisesta ohjelmasta http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266212-pohdintaa-perussuomalaisten-ymparisto-ja-energiapoliittisesta-ohjelmasta <p>Perussuomalaiset ovat julkaisseet <a href="https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2018/12/Ymparisto_ja_energia_2018.pdf">ympäristö- ja energiapoliittisen ohjelmansa</a>, joka sisältää varsin ennalta-arvattavia linjauksia. Sopivasti maahanmuuttovastaisuutta ja populismia ympättynä mukaan sekä monia enemmistön näkemyksien kanssa ristissä olevia kantoja. Siihen kupeeseen vielä silkkaa virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa sekä toteuttamiskelvottomia ideoita, niin ohjelma alkaakin olla kasassa.</p><p>Oli toki provosoivasti sanottu, sillä sillä siellä toki ihan järkeenkäypää asiaakin, en sitä kiellä. Ohjelman ydinviesti kuitenkin vaikuttaa olevan, ettei ilmastonmuutoksen vuoksi Suomen tarvitse tehdä juuri mitään. Muut hoitakoon homman ja Suomi koittaa vaikuttaa kansainvälisesti muihin.</p><p><strong>Otetaan pari esimerkkiä harhaanjohtavista asioista</strong></p><p>Ohjelmassa vaaditaan sähkön siirtomaksujen kohtuullistamista sekä sähköverkkoyhtiöiden pitämistä kotimaisessa omistuksessa. Sinällään ihan hyvä tavoite vaikkakin jälkimmäiseen kohtaan vapaa kauppa ja omistus esim EU:n sisällä ja muuallekin aiheuttaa melkoisia haasteita toteutukseen. Tämän toteuttaminen ei ole lainkaan yksinkertaista eikä keinoista juurikaan puhuta.</p><p>Kun sitten mennään ohjelmassa perusteluihin, niin kerrotaan siellä seuraavaa:</p><p>&quot;<em>Nykyisellään haja-asutusalueella saatetaan maksaa yli 10-kertaisia sähkönsiirtomaksuja kaupunkeihin verrattuna.</em>&quot;</p><p>Silkkaa harhaanjohtamista - pientalon siirtohintojen keskiarvo veroineen on joulukuussa 2018 vaihteluvälillä 7,06 - 14,47 snt kWh veroineen ja huoltomaksuineen koko Suomessa. Kymmenkertaista eroa ei saa aikaan millään. Kaupunkien kerrostaloissa saattaa olla jopa kalliimmat siirtohinnat kuin pientaloilla, jonka voi helposti todeta katsomalla <a href="https://www.energiavirasto.fi/sahkon-hintatilastot">sähkön siirtohintojen tiedot Energiavirastolta</a>.</p><p>Ympäristöasioihin on otettu mukaan myös eläinsuojelu ja siellä päästään taas maahanmuuttajien asioihin toteamuksella:</p><p>&quot;<em>Uskonnollinen eli pääasiassa halal- ja kosherteurastus on kiellettävä. Myös muihin monikulttuurisiin eläinongelmiin ja eläinten kaltoinkohteluun pitää puuttua.</em>&quot;</p><p>Jälkimmäisestä en osaa sanoa, mitä tarkoittavat monikuttuurisilla eläinongelmilla. Ensimmäisen osalta voin kertoa sen, että perussuomalaisten mielessään kuvitteleman kaltainen halalteurastus on jo Suomessa kielletty olemassaolevien lakien kautta. Suomessa käytettävässä halal-teurastuksessa muutamalla teurastamolla eläin tainnutetaan aivan kuten normaalissakin teurastuksessa. Veret lasketaan sitten pois kuten tehdään muutoinkin. Ainoa ero syntyy siitä, että teurastettavavan eläimen kasvot käännetään Mekkaan, teurastaja on muslimi ja lausuu samalla rukouksen. Tämä ei haitanne tainnutettua eläintä vai mitä?</p><p>Evira toteaa: &quot;<em>Monet islamilaiset yhteisöt hyväksyvät&nbsp;kuitenkin myös eläinten tainnuttamisen ennen verenlaskua, ja käytännössä Suomessa tuotetaankin halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua. Suomessa&nbsp;halal-teurastus ei eläinten kohtelun ja hyvinvoinnin osalta siten poikkea mitenkään tavanomaisesta teurastuksesta.&nbsp;Halal-teurastusta tehdään Suomessa tällä hetkellä neljässä teurastamossa,&nbsp;joskin halal-teurastettujen eläinten lukumäärä on pieni.</em>&quot;</p><p>Joten ongelmaa ei vaikuttaisi olevan, mutta jostain kumman syystä perussuomalaisten mukaan niitä on. Tätä keskustelua on käyty useasti, mutta aina tämä tulee esille. Lienee yksi keino demonisoida maahanmuuttajia.</p><p><strong>Käytännössä toimimattomat ratkaisut</strong></p><p>Valtaosassa ehdotuksia puuttuu käytännön toimintamallit tai sitten ei olla kerrottu miten syntynyt verovaje paikataan.</p><p>Perussuomalaiset ehdottavat yhtä aikaa autoverosta luopumista tai merkittävää alennusta, polttoaineverojen alentamista sekä sähköveron alennuksia sekä kotitalouksille että teollisuudelle. Sähkö- ja muita energiaveroja tulee PS:n mukaan laskea EU:n minimitasolle. Tässä puhutaan jo yhteissummana melkoisista verokertymistä. Mielenkiintoinen detalji on, että heidän mukaansa polttoaineveroa voisi kenties kerätä alueellisesti niin, että Helsingissä se olisi suurempi.</p><p>Jotain tarjotaan rahoitukseksikin kuten tuulivoiman osalta todetaan:</p><p>&quot;<em>Tuulivoiman tuotantotukia ei pidä sisällyttää uusiin yritystukijärjestelmiin. Nykyisten tuulivoimasyöttötariffien maksatus on keskeytettävä siihen saakka, kunnes hallituksen päättämän terveystutkimuksen toinen vaihe on toteutettu.</em>&quot;</p><p>Ensimmäisestä eli uusista tuista saattaisin jopa olla samaa mieltä. Tässä jälkimmäisessä taitaa sitten näkyä työmies Putkosen kädenjälki.</p><p>Valtio on tavallaan sitoutunut nykyisiin tariffeihin eikä siinä sitoumuksessa ole mitään ehtoa tällaisesta. Jos nyt lähdettäisiin satojen miljoonien investointeja tehneiden ehtoja yksipuolisesti muuttamaan, niin oltaisiin melko vaikeassa tilanteessa. Mikäli Suomen valtio toimisi näin, niin se voisi samantien unohtaa vaikkapa uusien biopolttoainelaitoksien ulkomaisen rahoituksen. Toiminnan on oltava ennustettavaa ja valtio ei voi perääntyä sopimuksistaan tuolla tavalla.</p><p>Usein perussuomalaisilla on teoriassa hyvältä kuulostava idea, mutta käytännössä se on liiketaloudellisesti tai sopimuksien kautta mahdoton toteuttaa reaalimaailmassa.</p><p><strong>Ydinviestinä se, ettei suomalaisten tarvitse tehdä päästöilleen mitään</strong></p><p>PS vaatii paljon muutoksia EU:n osalta ja myös kansainvälistä sopimista. Toki näitä tarvitaankin, mutta kannattaa huomioida vaikutusvaltamme suuruus.</p><p>He myös ehdottavat ilmastotullia EU;n ulkopuolelta tuleville tuotteille. Tästä on täällä Puheenvuorossakin puhuttu. Jos tällaisen vaikka Kiinalle asetamme, niin vastavuoroisesti meiltä menee Kaukoitään eniten sellua koko viennistä ja se saanee vastatullin Kiinalta. Tämä on esimerkki siitä, kuinka kansainvälisen kaupan osalta PS:n väki pelaa shakkia miettien vain yhden siirron kerrallaan. Newtonin voiman ja vastavoiman laki pätee useimmiten politiikassakin ja kansainvälisessä kaupassa. Kiinalla sitä voimaa muuten nykyään riittää.</p><p>Alkulauseet ohjelmassa kertovat paljon: &quot;<em>Suomalainen työ ja teollisuus on ekoteko &ndash; samalla laajempiin ympäristöongelmiin </em><em>tulee etsiä tehokkaampia ja oikeudenmukaisempia ratkaisuja.&quot;</em></p><p>Suomi tekee kaiken oikein ja voimme olla tekemättä mitään muutoksia eläntapaamme, teollisuuteen tai kulutukseen. Muiden pitää tehdä asioita ja me voimme tarjota teknologisia ratkaisuja. Näitä ratkaisuja muuten useimmiten syntyy oman maan tiukan ympäristölainsäädännön seurauksena muualle vietäväksi.</p><p>Jokaiselle jotakin tuossa <a href="https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisten-ymparisto-energiapoliittinen-ohjelma-julkaistu/">sillisalaatissa</a> - myös häirikköpedot ovat päässeet mukaan, niin saadaan susien poistoa ajavilta kenties muutama ääni.</p><p>Perussuomalaiset jättävät oikeastaan huomioimatta kaikki kansainväliset sitoumuksemme ja yhdessä EU:ssa sovitut asiat. Tämä veisi meidät Unkarin kaltaiseksi änkyräksi EU:ssa, mutta sitä kaiketi moni puolueesta tuntuu haluavankin.</p><p>Ohjelma jäänee varsin merkityksettömäksi, kun Halla-ahon johdolla PS on jälleen osoittanut yhteistyökyvyttömyytensä jättäytymällä pois yhteisistä ilmastokeskusteluista. Miten sitten tällainen puolue voisi nousta uudestaan hallitukseen, kun se mieluummin on keskustelematta asioista ja hakematta ratkaisuja?</p><p>Halla-aho tuolla peliliikkeellään oikeastaan vahvisti sen, ettei PS mahdu oikein minkäänlaiseen hallitukseen.</p><p>Ohjelma oli kuitenkin viihdyttävää luettavaa ja täytti ennakko-odotukseni.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaiset ovat julkaisseet ympäristö- ja energiapoliittisen ohjelmansa, joka sisältää varsin ennalta-arvattavia linjauksia. Sopivasti maahanmuuttovastaisuutta ja populismia ympättynä mukaan sekä monia enemmistön näkemyksien kanssa ristissä olevia kantoja. Siihen kupeeseen vielä silkkaa virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa sekä toteuttamiskelvottomia ideoita, niin ohjelma alkaakin olla kasassa.

Oli toki provosoivasti sanottu, sillä sillä siellä toki ihan järkeenkäypää asiaakin, en sitä kiellä. Ohjelman ydinviesti kuitenkin vaikuttaa olevan, ettei ilmastonmuutoksen vuoksi Suomen tarvitse tehdä juuri mitään. Muut hoitakoon homman ja Suomi koittaa vaikuttaa kansainvälisesti muihin.

Otetaan pari esimerkkiä harhaanjohtavista asioista

Ohjelmassa vaaditaan sähkön siirtomaksujen kohtuullistamista sekä sähköverkkoyhtiöiden pitämistä kotimaisessa omistuksessa. Sinällään ihan hyvä tavoite vaikkakin jälkimmäiseen kohtaan vapaa kauppa ja omistus esim EU:n sisällä ja muuallekin aiheuttaa melkoisia haasteita toteutukseen. Tämän toteuttaminen ei ole lainkaan yksinkertaista eikä keinoista juurikaan puhuta.

Kun sitten mennään ohjelmassa perusteluihin, niin kerrotaan siellä seuraavaa:

"Nykyisellään haja-asutusalueella saatetaan maksaa yli 10-kertaisia sähkönsiirtomaksuja kaupunkeihin verrattuna."

Silkkaa harhaanjohtamista - pientalon siirtohintojen keskiarvo veroineen on joulukuussa 2018 vaihteluvälillä 7,06 - 14,47 snt kWh veroineen ja huoltomaksuineen koko Suomessa. Kymmenkertaista eroa ei saa aikaan millään. Kaupunkien kerrostaloissa saattaa olla jopa kalliimmat siirtohinnat kuin pientaloilla, jonka voi helposti todeta katsomalla sähkön siirtohintojen tiedot Energiavirastolta.

Ympäristöasioihin on otettu mukaan myös eläinsuojelu ja siellä päästään taas maahanmuuttajien asioihin toteamuksella:

"Uskonnollinen eli pääasiassa halal- ja kosherteurastus on kiellettävä. Myös muihin monikulttuurisiin eläinongelmiin ja eläinten kaltoinkohteluun pitää puuttua."

Jälkimmäisestä en osaa sanoa, mitä tarkoittavat monikuttuurisilla eläinongelmilla. Ensimmäisen osalta voin kertoa sen, että perussuomalaisten mielessään kuvitteleman kaltainen halalteurastus on jo Suomessa kielletty olemassaolevien lakien kautta. Suomessa käytettävässä halal-teurastuksessa muutamalla teurastamolla eläin tainnutetaan aivan kuten normaalissakin teurastuksessa. Veret lasketaan sitten pois kuten tehdään muutoinkin. Ainoa ero syntyy siitä, että teurastettavavan eläimen kasvot käännetään Mekkaan, teurastaja on muslimi ja lausuu samalla rukouksen. Tämä ei haitanne tainnutettua eläintä vai mitä?

Evira toteaa: "Monet islamilaiset yhteisöt hyväksyvät kuitenkin myös eläinten tainnuttamisen ennen verenlaskua, ja käytännössä Suomessa tuotetaankin halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua. Suomessa halal-teurastus ei eläinten kohtelun ja hyvinvoinnin osalta siten poikkea mitenkään tavanomaisesta teurastuksesta. Halal-teurastusta tehdään Suomessa tällä hetkellä neljässä teurastamossa, joskin halal-teurastettujen eläinten lukumäärä on pieni."

Joten ongelmaa ei vaikuttaisi olevan, mutta jostain kumman syystä perussuomalaisten mukaan niitä on. Tätä keskustelua on käyty useasti, mutta aina tämä tulee esille. Lienee yksi keino demonisoida maahanmuuttajia.

Käytännössä toimimattomat ratkaisut

Valtaosassa ehdotuksia puuttuu käytännön toimintamallit tai sitten ei olla kerrottu miten syntynyt verovaje paikataan.

Perussuomalaiset ehdottavat yhtä aikaa autoverosta luopumista tai merkittävää alennusta, polttoaineverojen alentamista sekä sähköveron alennuksia sekä kotitalouksille että teollisuudelle. Sähkö- ja muita energiaveroja tulee PS:n mukaan laskea EU:n minimitasolle. Tässä puhutaan jo yhteissummana melkoisista verokertymistä. Mielenkiintoinen detalji on, että heidän mukaansa polttoaineveroa voisi kenties kerätä alueellisesti niin, että Helsingissä se olisi suurempi.

Jotain tarjotaan rahoitukseksikin kuten tuulivoiman osalta todetaan:

"Tuulivoiman tuotantotukia ei pidä sisällyttää uusiin yritystukijärjestelmiin. Nykyisten tuulivoimasyöttötariffien maksatus on keskeytettävä siihen saakka, kunnes hallituksen päättämän terveystutkimuksen toinen vaihe on toteutettu."

Ensimmäisestä eli uusista tuista saattaisin jopa olla samaa mieltä. Tässä jälkimmäisessä taitaa sitten näkyä työmies Putkosen kädenjälki.

Valtio on tavallaan sitoutunut nykyisiin tariffeihin eikä siinä sitoumuksessa ole mitään ehtoa tällaisesta. Jos nyt lähdettäisiin satojen miljoonien investointeja tehneiden ehtoja yksipuolisesti muuttamaan, niin oltaisiin melko vaikeassa tilanteessa. Mikäli Suomen valtio toimisi näin, niin se voisi samantien unohtaa vaikkapa uusien biopolttoainelaitoksien ulkomaisen rahoituksen. Toiminnan on oltava ennustettavaa ja valtio ei voi perääntyä sopimuksistaan tuolla tavalla.

Usein perussuomalaisilla on teoriassa hyvältä kuulostava idea, mutta käytännössä se on liiketaloudellisesti tai sopimuksien kautta mahdoton toteuttaa reaalimaailmassa.

Ydinviestinä se, ettei suomalaisten tarvitse tehdä päästöilleen mitään

PS vaatii paljon muutoksia EU:n osalta ja myös kansainvälistä sopimista. Toki näitä tarvitaankin, mutta kannattaa huomioida vaikutusvaltamme suuruus.

He myös ehdottavat ilmastotullia EU;n ulkopuolelta tuleville tuotteille. Tästä on täällä Puheenvuorossakin puhuttu. Jos tällaisen vaikka Kiinalle asetamme, niin vastavuoroisesti meiltä menee Kaukoitään eniten sellua koko viennistä ja se saanee vastatullin Kiinalta. Tämä on esimerkki siitä, kuinka kansainvälisen kaupan osalta PS:n väki pelaa shakkia miettien vain yhden siirron kerrallaan. Newtonin voiman ja vastavoiman laki pätee useimmiten politiikassakin ja kansainvälisessä kaupassa. Kiinalla sitä voimaa muuten nykyään riittää.

Alkulauseet ohjelmassa kertovat paljon: "Suomalainen työ ja teollisuus on ekoteko – samalla laajempiin ympäristöongelmiin tulee etsiä tehokkaampia ja oikeudenmukaisempia ratkaisuja."

Suomi tekee kaiken oikein ja voimme olla tekemättä mitään muutoksia eläntapaamme, teollisuuteen tai kulutukseen. Muiden pitää tehdä asioita ja me voimme tarjota teknologisia ratkaisuja. Näitä ratkaisuja muuten useimmiten syntyy oman maan tiukan ympäristölainsäädännön seurauksena muualle vietäväksi.

Jokaiselle jotakin tuossa sillisalaatissa - myös häirikköpedot ovat päässeet mukaan, niin saadaan susien poistoa ajavilta kenties muutama ääni.

Perussuomalaiset jättävät oikeastaan huomioimatta kaikki kansainväliset sitoumuksemme ja yhdessä EU:ssa sovitut asiat. Tämä veisi meidät Unkarin kaltaiseksi änkyräksi EU:ssa, mutta sitä kaiketi moni puolueesta tuntuu haluavankin.

Ohjelma jäänee varsin merkityksettömäksi, kun Halla-ahon johdolla PS on jälleen osoittanut yhteistyökyvyttömyytensä jättäytymällä pois yhteisistä ilmastokeskusteluista. Miten sitten tällainen puolue voisi nousta uudestaan hallitukseen, kun se mieluummin on keskustelematta asioista ja hakematta ratkaisuja?

Halla-aho tuolla peliliikkeellään oikeastaan vahvisti sen, ettei PS mahdu oikein minkäänlaiseen hallitukseen.

Ohjelma oli kuitenkin viihdyttävää luettavaa ja täytti ennakko-odotukseni.

 

 

 

 

 

 

]]>
41 http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266212-pohdintaa-perussuomalaisten-ymparisto-ja-energiapoliittisesta-ohjelmasta#comments Energiapoltiiikka Ilmastonmuutos Kansallismielinen populismi Persut Ympäristöpolitiikka Thu, 20 Dec 2018 21:13:52 +0000 Niko Kaistakorpi http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266212-pohdintaa-perussuomalaisten-ymparisto-ja-energiapoliittisesta-ohjelmasta
Unkari tuo perussuomalaisten mallimaa http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266021-unkari-tuo-perussuomalaisten-mallimaa <p>Unkarissa ei oikein tykätä hallituksen toimista. Ihan ymmärrettävää, kun he rajoittavat lehdistönvapautta, oikeuslaitoksen toimintaa ja nyt myös duunareiden ylityöstä maksettavia korvauksia.</p><p>Suomessa erityisesti perussuomalaiset ovat hyökänneet mediaa vastaan samoin kyseenalaistavat oikeislaitoksen toimintaa. Duunareista tai köyhistä persut eivät välitä.</p><p>Kansa on lähtenyt kaduille hyvästä syystä, ilman keltaliivejä.</p><p>Samaan aikaan Suomessa perussuomalaiset fanittavat Unkarin toimintaan. Huhtasaari erityisesti kuuluu suurimpiin Unkari faneihin ja toki hänen seuraajansa myös.</p><p>Unkarin tie ei ole Suomen tie. Unkarin tie ei ole kansan parhaksi, se on toki elitiille ok juttu ja valtaapitävät toki vain kiristävät kansalaisten oikeuksia omien etujensa vuoksi.</p><p><a href="https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html?share=1b4493fea8ccb6dddeb919b096011722" title="https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html?share=1b4493fea8ccb6dddeb919b096011722">https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html?share=1b4493fea8ccb6dd...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Unkarissa ei oikein tykätä hallituksen toimista. Ihan ymmärrettävää, kun he rajoittavat lehdistönvapautta, oikeuslaitoksen toimintaa ja nyt myös duunareiden ylityöstä maksettavia korvauksia.

Suomessa erityisesti perussuomalaiset ovat hyökänneet mediaa vastaan samoin kyseenalaistavat oikeislaitoksen toimintaa. Duunareista tai köyhistä persut eivät välitä.

Kansa on lähtenyt kaduille hyvästä syystä, ilman keltaliivejä.

Samaan aikaan Suomessa perussuomalaiset fanittavat Unkarin toimintaan. Huhtasaari erityisesti kuuluu suurimpiin Unkari faneihin ja toki hänen seuraajansa myös.

Unkarin tie ei ole Suomen tie. Unkarin tie ei ole kansan parhaksi, se on toki elitiille ok juttu ja valtaapitävät toki vain kiristävät kansalaisten oikeuksia omien etujensa vuoksi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html?share=1b4493fea8ccb6dddeb919b096011722

]]>
24 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266021-unkari-tuo-perussuomalaisten-mallimaa#comments Äärioikeistolaiset perussuomalaiset Duunari Laura Huhtasaari Persut Unkari Mon, 17 Dec 2018 18:07:39 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266021-unkari-tuo-perussuomalaisten-mallimaa
Perussuomalainen on hieno ihminen http://mikkokokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265789-perussuomalainen-on-hieno-ihminen <p>Perussuomalainen on aivan tavallinen suomalainen ihminen. Hän käy työssä, hän on eläkkeellä, hän opiskelee, hän on työtön, hän on terve, hän on sairas ja hän on myös yrittäjä.</p><p>Perussuomalainen ei pidä siitä politiikasta mitä valtapuolueet ovat Suomessa vuosikausia tehneet, sellaista jossa tehdään toista ja sanotaan toista. Sellaista pienessä piirissä tehtyä eturyhmäpolitiikkaa jossa on Suomen sisällä jaettu perinteisesti kansallisomaisuutta ja verotuloja sulle, mulle ja monesti ulkomaille pikavoittojen perässä. Siitä ei pidetä, että vastoin suomalaisten etua toimineet politiikot saavat virkoja palkkioksi Suomessa ja Eurooppaan.</p><p>Perussuomalainen ihmettelee sellaista politiikkaa joka väittää että euro on ollut menestystarina tai että turvapaikan hakijoiden motiivien epäily olisi lähtökohtaisesti rasismia. Perussuomalainen ei pidä Venäjän etujen perässä juosseista Lipposista ja Ahoista tai DDR:n eduksi toimineesta Halosesta. Erityisen vähän perussuomalainen arvostaa Suomen talouden lähes kalleinta miestä, komissaari Jyrki Kataista. Perussuomalainen ei pidä siitä, että alastomalla keisarilla väitetään olevan koreita vaatteita päällä. Perussuomalainen arvostaa sitä että asioista puhutaan niiden oikealla nimellä. Perussuomalainen ymmärtää että ME EI TIENATA TÄLLÄ.</p><p>Perussuomalainen rakastaa toista ihmistä. Perussuomalainen ei arvosta sellaisia ihmisiä jotka eivät lausu kiitosta kun heitä autetaan tai käyttävät vieraanvaraisuutta väärin hyötyäkseen siitä. Perussuomalainen ymmärtää että rajat ovat rakkautta, isänmaa on kaunis ja suomalainen kansallisperintö korvaamaton. Perussuomalainen tietää että raha ei kasva puussa tai tule seinästä, vaan jokainen euro luodaan suomalaisella työllä ja yrittämisellä.</p><p>Mutta varoitus; perussuomalaisuus on tarttuvaa. Jonain aamuna sinäkin heräät ja huomaat olevasi perussuomalainen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalainen on aivan tavallinen suomalainen ihminen. Hän käy työssä, hän on eläkkeellä, hän opiskelee, hän on työtön, hän on terve, hän on sairas ja hän on myös yrittäjä.

Perussuomalainen ei pidä siitä politiikasta mitä valtapuolueet ovat Suomessa vuosikausia tehneet, sellaista jossa tehdään toista ja sanotaan toista. Sellaista pienessä piirissä tehtyä eturyhmäpolitiikkaa jossa on Suomen sisällä jaettu perinteisesti kansallisomaisuutta ja verotuloja sulle, mulle ja monesti ulkomaille pikavoittojen perässä. Siitä ei pidetä, että vastoin suomalaisten etua toimineet politiikot saavat virkoja palkkioksi Suomessa ja Eurooppaan.

Perussuomalainen ihmettelee sellaista politiikkaa joka väittää että euro on ollut menestystarina tai että turvapaikan hakijoiden motiivien epäily olisi lähtökohtaisesti rasismia. Perussuomalainen ei pidä Venäjän etujen perässä juosseista Lipposista ja Ahoista tai DDR:n eduksi toimineesta Halosesta. Erityisen vähän perussuomalainen arvostaa Suomen talouden lähes kalleinta miestä, komissaari Jyrki Kataista. Perussuomalainen ei pidä siitä, että alastomalla keisarilla väitetään olevan koreita vaatteita päällä. Perussuomalainen arvostaa sitä että asioista puhutaan niiden oikealla nimellä. Perussuomalainen ymmärtää että ME EI TIENATA TÄLLÄ.

Perussuomalainen rakastaa toista ihmistä. Perussuomalainen ei arvosta sellaisia ihmisiä jotka eivät lausu kiitosta kun heitä autetaan tai käyttävät vieraanvaraisuutta väärin hyötyäkseen siitä. Perussuomalainen ymmärtää että rajat ovat rakkautta, isänmaa on kaunis ja suomalainen kansallisperintö korvaamaton. Perussuomalainen tietää että raha ei kasva puussa tai tule seinästä, vaan jokainen euro luodaan suomalaisella työllä ja yrittämisellä.

Mutta varoitus; perussuomalaisuus on tarttuvaa. Jonain aamuna sinäkin heräät ja huomaat olevasi perussuomalainen.

]]>
61 http://mikkokokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265789-perussuomalainen-on-hieno-ihminen#comments Ihmisyys Persut Perussuomalaiset Thu, 13 Dec 2018 14:12:01 +0000 Mikko Kokko http://mikkokokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265789-perussuomalainen-on-hieno-ihminen
Sisällissota,puhdistus, ladon taakse - Persunuoret pauhaa http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264925-sisallissotapuhdistus-ladon-taakse-persunuoret-pauhaa <p>Ihmisten tappamisella, puhdistuksella,sodalla fantasioivat ihmiset ei saa minulta ymmärrystä. Twitterissä näitä on saanut seurata Persunuorien toimesta.&nbsp;</p><p>Kuvottavaa puhetta ja saa miettimään onko kyseisten henkilöiden mielenterveys heikossa hapessa.</p><p>Halla-aho tuntuu vähättelevän puheita, mitä nyt uutisista lukaisin.Huhtasaarikin on hiljaa, ilmeisesti antaa tukensa toimintaan?</p><p>Onko tosiaan niin että mukaisänmaalliset ihmiset haluavat sisällissodan ja puhdistuksen käyntiin?&nbsp;</p><p>Miksi tälläiset toimijat sallitaan puolueessa?&nbsp;</p><p>Minusta ei ole isänmaallista toivoa sotaa tai ihmisten viemistä lahon taakse tapettaviksi.</p><p>Tuollaiset vihan, sodanlietsojat joutavat hoitoon. Tuollaisia en kaipaa tekemään politiikkaa.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ihmisten tappamisella, puhdistuksella,sodalla fantasioivat ihmiset ei saa minulta ymmärrystä. Twitterissä näitä on saanut seurata Persunuorien toimesta. 

Kuvottavaa puhetta ja saa miettimään onko kyseisten henkilöiden mielenterveys heikossa hapessa.

Halla-aho tuntuu vähättelevän puheita, mitä nyt uutisista lukaisin.Huhtasaarikin on hiljaa, ilmeisesti antaa tukensa toimintaan?

Onko tosiaan niin että mukaisänmaalliset ihmiset haluavat sisällissodan ja puhdistuksen käyntiin? 

Miksi tälläiset toimijat sallitaan puolueessa? 

Minusta ei ole isänmaallista toivoa sotaa tai ihmisten viemistä lahon taakse tapettaviksi.

Tuollaiset vihan, sodanlietsojat joutavat hoitoon. Tuollaisia en kaipaa tekemään politiikkaa. 

 

]]>
10 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264925-sisallissotapuhdistus-ladon-taakse-persunuoret-pauhaa#comments Halla-aho Laura Huhtasaari Mielenterveys Persut Sisällisota Thu, 29 Nov 2018 16:08:29 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264925-sisallissotapuhdistus-ladon-taakse-persunuoret-pauhaa
Persunuoret vaativat Karjalaa takaisin http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264374-persunuoret-vaativat-karjalaa-takaisin <p>Syyskokoukseensa kokoontuneet Perussuomalaiset Nuoret ovat päättäneet, että Suomen pitää virallisesti &quot;vaatia&quot; Karjalaa ja muita sotien jälkeen luovutettuja alueita takaisin Venäjältä. Karjalan &quot;kysymystä&quot; on viime vuosina jaksanut pitää esillä vain pari ikääntynyttä aktivistia, mutta nyt suomalaisen irredentismin asialla on tosiaan eduskuntapuolueen nuorisojärjestö.</p><p>Minulla oli oma karelianistinen vaiheeni viime vuosikymmenellä, kun tein yksinäisiä polkupyöräretkiä luovutettuun Karjalaan. Tuntui hyvältä uida esi-isien lailla Laatokassa ja Vuoksessa, mutta lumous haihtui, kun kuvittelin neitseellisiin maisemiin Prisman, Kelan ja puupellot. Juttelin monen kylän pummien kanssa siitä, voisivatko suomalaiset taas joskus tulla Karjalaan. Yhteisymmärrys oli se, että kyllä se taitaa mahdotonta olla.</p><p>Kauhea totuus on, ettei pienenevä Suomen heimo tarvitse lisää alueita hoidettavakseen eikä se edes osaisi enää tehdä niillä mitään järkevää. Nykyiset nuoret ovat vetäytyneet uuninpankolle tietokonepelejään pelaamaan eikä heitä voi kuvitella Karjalaa jälleenrakentamaan. Autioituvaa maaseutua on Suomella riittävästi jo ennestään.</p><p>Karjalan kunniakkaasta ja vuosisataisesta perinnöstä on jäljellä vain marginaaliryhmän populistinen provokaatio, jossa halutaan vain näyttää, että suurelle Venäjälle uskalletaan esittää aluevaatimuksia. Yhtään ei ole mietitty sitä, mitä nuo vaatimukset tarkoittavat ja mitä niistä voi seurata.</p><p><a href="https://twitter.com/ps_nuoret?lang=fi" title="https://twitter.com/ps_nuoret?lang=fi">https://twitter.com/ps_nuoret?lang=fi</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Syyskokoukseensa kokoontuneet Perussuomalaiset Nuoret ovat päättäneet, että Suomen pitää virallisesti "vaatia" Karjalaa ja muita sotien jälkeen luovutettuja alueita takaisin Venäjältä. Karjalan "kysymystä" on viime vuosina jaksanut pitää esillä vain pari ikääntynyttä aktivistia, mutta nyt suomalaisen irredentismin asialla on tosiaan eduskuntapuolueen nuorisojärjestö.

Minulla oli oma karelianistinen vaiheeni viime vuosikymmenellä, kun tein yksinäisiä polkupyöräretkiä luovutettuun Karjalaan. Tuntui hyvältä uida esi-isien lailla Laatokassa ja Vuoksessa, mutta lumous haihtui, kun kuvittelin neitseellisiin maisemiin Prisman, Kelan ja puupellot. Juttelin monen kylän pummien kanssa siitä, voisivatko suomalaiset taas joskus tulla Karjalaan. Yhteisymmärrys oli se, että kyllä se taitaa mahdotonta olla.

Kauhea totuus on, ettei pienenevä Suomen heimo tarvitse lisää alueita hoidettavakseen eikä se edes osaisi enää tehdä niillä mitään järkevää. Nykyiset nuoret ovat vetäytyneet uuninpankolle tietokonepelejään pelaamaan eikä heitä voi kuvitella Karjalaa jälleenrakentamaan. Autioituvaa maaseutua on Suomella riittävästi jo ennestään.

Karjalan kunniakkaasta ja vuosisataisesta perinnöstä on jäljellä vain marginaaliryhmän populistinen provokaatio, jossa halutaan vain näyttää, että suurelle Venäjälle uskalletaan esittää aluevaatimuksia. Yhtään ei ole mietitty sitä, mitä nuo vaatimukset tarkoittavat ja mitä niistä voi seurata.

https://twitter.com/ps_nuoret?lang=fi

 

]]>
42 http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264374-persunuoret-vaativat-karjalaa-takaisin#comments Karjala Persut Sun, 18 Nov 2018 09:42:29 +0000 Jouni Snellman http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264374-persunuoret-vaativat-karjalaa-takaisin
Miksi Laura Huhtasaari ja perussuomalaiset levittävät valheita? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264067-miksi-laura-huhtasaari-ja-perussuomalaiset-levittavat-valheita <p>Ei ole kovin isänmaalista levittää valheita ja kusettaa äänestäjiä. Onko tuo uusi normaali valeuutisten ja kirjoitusten levitystä?</p><p>&nbsp;</p><p>Miksi jopa kansanedustajat sortuvat valehtelemaan?&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Eikö Laura ja kumppani ymmärrä että he murentavat omaa ja myös ylipäänsä poliitikkojen uskottavuttaa?</p><p>&nbsp;</p><p>Laura ja muut persut voisivat hävetä ja pyytää anteeksi valheiden levityksestä.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897276.html" title="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897276.html">https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897276.html</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ei ole kovin isänmaalista levittää valheita ja kusettaa äänestäjiä. Onko tuo uusi normaali valeuutisten ja kirjoitusten levitystä?

 

Miksi jopa kansanedustajat sortuvat valehtelemaan? 

 

Eikö Laura ja kumppani ymmärrä että he murentavat omaa ja myös ylipäänsä poliitikkojen uskottavuttaa?

 

Laura ja muut persut voisivat hävetä ja pyytää anteeksi valheiden levityksestä. 

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005897276.html

]]>
53 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264067-miksi-laura-huhtasaari-ja-perussuomalaiset-levittavat-valheita#comments Laura Huhtasaari Persut Valeuutiset Mon, 12 Nov 2018 17:02:55 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264067-miksi-laura-huhtasaari-ja-perussuomalaiset-levittavat-valheita
Politiikan sijaan marinaa http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264063-politiikan-sijaan-marinaa <p>Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on avannut taas sanaisen arkkunsa. Nauttikaa ja naurakaa! Tällä kertaa Brysselin ajattelija kokee, että ulkomaalaiset hyppivät hänen silmilleen. Hän tarjoaa totuuden jälkeistä identiteettipolitiikkaa meistä kaikkein hölmöimmille.</p><p>Suomalaiset ovat valinneet tämän marisijan Euroopan parlamenttiin, jotta hän päättäisi eurooppalaisten asioista tuossa monikansallisessa päätöksentekoelimessä. Sen sijaan hän kitisee netissä kuin pieni lapsi, kuinka suomalaisilla on hänen mielestään huono itsetunto.</p><p>Halla-aho on kuin kulmakuppilan naapurikyttä, joka jaksaa syyttää ongelmistaan aina niitä yksiä samoja pahoja. Hän avautuu kuulijakunnalleen ilman, että hänellä on mitään ratkaisuja tarjolla kuvittelemiinsa ongelmiin. Tällä itkemisteemallako persut ovat menossa vaaleihin?</p><p>Halla-aho tavoittelee tavallisesti ilmaisussaan herraskaista ylimielisyyttä, mutta koittaa aika ajoin matkia väinölinnamaista uhoa varmaankin kuvitellen sen purevan laajoihin kansanjoukkoihin. Ja kai se sitten on niin, että joillekin suomalaisuus on niin arka paikka, ettei ulkomaalainen saisi siitä edes puhua. Mutta tällaiset alemmuuskompleksit ratkaistaan terapiassa eikä politiikassa.</p><p><a href="https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?__tn__=%2CdC-R-R&amp;eid=ARCovg1CDfoaqbyYGaHp53QAjEUYNZJIuoDlgmGllkshNoq-KP4aQ1C-k1xHaCTz8enLpvXSPeO6ga7h&amp;hc_ref=ARSYdEy9dvFIDcllomYlJ4ebp_3xk3LZGlFfMCkMNwv_CgfQGtZwQ7Ax7HyzMPCuN7s&amp;fref=nf" title="https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?__tn__=%2CdC-R-R&amp;eid=ARCovg1CDfoaqbyYGaHp53QAjEUYNZJIuoDlgmGllkshNoq-KP4aQ1C-k1xHaCTz8enLpvXSPeO6ga7h&amp;hc_ref=ARSYdEy9dvFIDcllomYlJ4ebp_3xk3LZGlFfMCkMNwv_CgfQGtZwQ7Ax7HyzMPCuN7s&amp;fref=nf">https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?__tn__=%2CdC-R-R&amp;eid=ARCovg1CDfo...</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on avannut taas sanaisen arkkunsa. Nauttikaa ja naurakaa! Tällä kertaa Brysselin ajattelija kokee, että ulkomaalaiset hyppivät hänen silmilleen. Hän tarjoaa totuuden jälkeistä identiteettipolitiikkaa meistä kaikkein hölmöimmille.

Suomalaiset ovat valinneet tämän marisijan Euroopan parlamenttiin, jotta hän päättäisi eurooppalaisten asioista tuossa monikansallisessa päätöksentekoelimessä. Sen sijaan hän kitisee netissä kuin pieni lapsi, kuinka suomalaisilla on hänen mielestään huono itsetunto.

Halla-aho on kuin kulmakuppilan naapurikyttä, joka jaksaa syyttää ongelmistaan aina niitä yksiä samoja pahoja. Hän avautuu kuulijakunnalleen ilman, että hänellä on mitään ratkaisuja tarjolla kuvittelemiinsa ongelmiin. Tällä itkemisteemallako persut ovat menossa vaaleihin?

Halla-aho tavoittelee tavallisesti ilmaisussaan herraskaista ylimielisyyttä, mutta koittaa aika ajoin matkia väinölinnamaista uhoa varmaankin kuvitellen sen purevan laajoihin kansanjoukkoihin. Ja kai se sitten on niin, että joillekin suomalaisuus on niin arka paikka, ettei ulkomaalainen saisi siitä edes puhua. Mutta tällaiset alemmuuskompleksit ratkaistaan terapiassa eikä politiikassa.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCovg1CDfoaqbyYGaHp53QAjEUYNZJIuoDlgmGllkshNoq-KP4aQ1C-k1xHaCTz8enLpvXSPeO6ga7h&hc_ref=ARSYdEy9dvFIDcllomYlJ4ebp_3xk3LZGlFfMCkMNwv_CgfQGtZwQ7Ax7HyzMPCuN7s&fref=nf

 

]]>
25 http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264063-politiikan-sijaan-marinaa#comments Jussi Halla-aho Persut Mon, 12 Nov 2018 15:54:50 +0000 Jouni Snellman http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264063-politiikan-sijaan-marinaa
Persut äärioikeiston asialla http://petterileino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263921-persut-aarioikeiston-asialla <p>Torstaina 8.11.2018 Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin erikoinen näytelmä. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja <strong>Laura Huhtasaari </strong>kysyi ryhmänsä puheenvuorossa GCM-julistuksen [<em>Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration</em>] hyväksymisestä. Kysymyksellään hän antoi julkisen tuen eurooppalaisen äärioikeistoverkoston informaatiokampanjalle.</p><p>Huhtasaaren kysymys kuului seuraavasti (lähde eduskunnan täysistunnon pöytäkirja):</p><p><em>Suomen hallitus aikoo allekirjoittaa Suomen puolesta YK:n GCM-siirtolaissopimuksen joulukuun alussa Marokossa. Sopimuksen voimaantulolla on merkittäviä vaikutuksia Suomen kyvylle hoitaa itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Vaikka tämä ei ole laillisesti sitova, niin tästä tulee heikkoa lainsäädäntöä, koska miksi mikään maa allekirjoittaisi kansainvälistä sopimusta, jos sitä ei aiota noudattaa.&nbsp;</em></p><p><em>Tämä sopimus esimerkiksi tyrmää täysin turvapaikanhakijoiden säilöönoton. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät ainakin Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari, mahdollisesti myös Australia ja Tanska. &nbsp;</em></p><p><em>Kunnioittaako hallitus demokratiaa ja tuo tämän asian eduskunnan täysistunnon käsittelyyn, kuten perussuomalaiset vaativat?&nbsp;</em></p><p>Huhtasaaren kysymys on täynnä vääriä väittämiä, sillä:</p><ul><li>GCM-julistusta ei allekirjoiteta.</li><li>GCM-julistus ei ole sopimus.</li><li>GCM-julistus ei rajoita Suomen itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa.</li><li>GCM-julistuksesta ei tule Suomen lainsäädäntöä, eikä Suomen itsemääräämisoikeus ole uhattuna.</li><li>Hallitus on kunnioittanut parlamentaarista demokratiaa ja vienyt GCM-julistuksen normaalin prosessin mukaan E-kirjeenä eduskunnan käsittelyyn, jossa se on käsitelty hallinto-, ulkoasiain- ja suuressa valiokunnassa sekä niissä hyväksytty.</li></ul><p>Huhtasaaren ja perussuomalaisten vaatimus tuoda julistus (normaalista poiketen) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn tarkoittaisi käytännössä, kuten kokenut kansanedustaja<strong> Matti Vanhanen</strong> kysymyksessään huomautti, että perussuomalaisten toiminnan seurauksena julistus saisi nykyistä suuremman painoarvon Suomessa ja muuttuisi jopa lainsäädäntöä ohjaavaksi kansainväliseksi sopimukseksi.</p><p>Tämä on liian vaikeaa matematiikkaa Huhtasaarelle ja persuille. Nyt he vaativat sitä, mitä tosiasiassa vastustavat ja omilla toimillaan saisivat aikaan sellaisen lopputuloksen, mitä eivät halua.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvi</strong></p><p>GCM-julistuksen vastustamisen taustalla on eurooppalaisen äärioikeiston yhteenliittymä. Keinoina käytetään tuttuja informaatiovaikuttamisen keinoja, kuten väärän ja valheellisen viestin välittämistä sosiaalisessa mediassa, painostusviestejä poliitikoille sekä adressien keräämistä. Tätä kaikkea tapahtuu nyt myös Suomessa.</p><p>Suomessa eurooppalaista äärioikeiston yhteenliittymää edustaa Kansallismielisten Liittouma, jonka sateenvarjon alle on koottu 612, 118, Soldiers of Odin, Suomi ensin ja monet muut vastaavat järjestöt. <strong>Terhi Kiemungin</strong> johdolla Kansallismielisten Liittouma avasi adressin &rdquo;globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi&rdquo; 23.10.2018. Tähän mennessä sen on allekirjoittanut lähes 25&nbsp;000 suomalaista.</p><p>Adressi sisältää samoja vääriä väitteitä, joita Laura Huhtasaari käytti puheenvuoroissaan eduskunnassa 8.11.2018. Adressissa tarkoituksellisesti ja tarkoitushakuisesti annetaan väärää ja valheellista tietoa asiasta, periaatteella &ndash; kun valehtelet, niin valehtele kunnolla.</p><p>Suomen Uutisten uutisoinnin sekä kyselytunnilla esitettyjen kysymysten perusteella perussuomalaiset toimivat Suomessa eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvena ja tukevat Kansallismielisten Liittouman toimintaa. Viimeistään tämä osoittaa selvän yhteyden persujen ja äärioikeiston välillä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Torstaina 8.11.2018 Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin erikoinen näytelmä. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kysyi ryhmänsä puheenvuorossa GCM-julistuksen [Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration] hyväksymisestä. Kysymyksellään hän antoi julkisen tuen eurooppalaisen äärioikeistoverkoston informaatiokampanjalle.

Huhtasaaren kysymys kuului seuraavasti (lähde eduskunnan täysistunnon pöytäkirja):

Suomen hallitus aikoo allekirjoittaa Suomen puolesta YK:n GCM-siirtolaissopimuksen joulukuun alussa Marokossa. Sopimuksen voimaantulolla on merkittäviä vaikutuksia Suomen kyvylle hoitaa itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Vaikka tämä ei ole laillisesti sitova, niin tästä tulee heikkoa lainsäädäntöä, koska miksi mikään maa allekirjoittaisi kansainvälistä sopimusta, jos sitä ei aiota noudattaa. 

Tämä sopimus esimerkiksi tyrmää täysin turvapaikanhakijoiden säilöönoton. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät ainakin Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari, mahdollisesti myös Australia ja Tanska.  

Kunnioittaako hallitus demokratiaa ja tuo tämän asian eduskunnan täysistunnon käsittelyyn, kuten perussuomalaiset vaativat? 

Huhtasaaren kysymys on täynnä vääriä väittämiä, sillä:

  • GCM-julistusta ei allekirjoiteta.
  • GCM-julistus ei ole sopimus.
  • GCM-julistus ei rajoita Suomen itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa.
  • GCM-julistuksesta ei tule Suomen lainsäädäntöä, eikä Suomen itsemääräämisoikeus ole uhattuna.
  • Hallitus on kunnioittanut parlamentaarista demokratiaa ja vienyt GCM-julistuksen normaalin prosessin mukaan E-kirjeenä eduskunnan käsittelyyn, jossa se on käsitelty hallinto-, ulkoasiain- ja suuressa valiokunnassa sekä niissä hyväksytty.

Huhtasaaren ja perussuomalaisten vaatimus tuoda julistus (normaalista poiketen) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn tarkoittaisi käytännössä, kuten kokenut kansanedustaja Matti Vanhanen kysymyksessään huomautti, että perussuomalaisten toiminnan seurauksena julistus saisi nykyistä suuremman painoarvon Suomessa ja muuttuisi jopa lainsäädäntöä ohjaavaksi kansainväliseksi sopimukseksi.

Tämä on liian vaikeaa matematiikkaa Huhtasaarelle ja persuille. Nyt he vaativat sitä, mitä tosiasiassa vastustavat ja omilla toimillaan saisivat aikaan sellaisen lopputuloksen, mitä eivät halua.

 

Eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvi

GCM-julistuksen vastustamisen taustalla on eurooppalaisen äärioikeiston yhteenliittymä. Keinoina käytetään tuttuja informaatiovaikuttamisen keinoja, kuten väärän ja valheellisen viestin välittämistä sosiaalisessa mediassa, painostusviestejä poliitikoille sekä adressien keräämistä. Tätä kaikkea tapahtuu nyt myös Suomessa.

Suomessa eurooppalaista äärioikeiston yhteenliittymää edustaa Kansallismielisten Liittouma, jonka sateenvarjon alle on koottu 612, 118, Soldiers of Odin, Suomi ensin ja monet muut vastaavat järjestöt. Terhi Kiemungin johdolla Kansallismielisten Liittouma avasi adressin ”globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi” 23.10.2018. Tähän mennessä sen on allekirjoittanut lähes 25 000 suomalaista.

Adressi sisältää samoja vääriä väitteitä, joita Laura Huhtasaari käytti puheenvuoroissaan eduskunnassa 8.11.2018. Adressissa tarkoituksellisesti ja tarkoitushakuisesti annetaan väärää ja valheellista tietoa asiasta, periaatteella – kun valehtelet, niin valehtele kunnolla.

Suomen Uutisten uutisoinnin sekä kyselytunnilla esitettyjen kysymysten perusteella perussuomalaiset toimivat Suomessa eurooppalaisen äärioikeiston äänitorvena ja tukevat Kansallismielisten Liittouman toimintaa. Viimeistään tämä osoittaa selvän yhteyden persujen ja äärioikeiston välillä.

]]>
33 http://petterileino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263921-persut-aarioikeiston-asialla#comments Äärioikeisto Persut Fri, 09 Nov 2018 13:03:23 +0000 Petteri Leino http://petterileino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263921-persut-aarioikeiston-asialla
Kansanedustajien hiljaisuus. http://pontusjankristiansderblom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263831-kansanedustajien-hiljaisuus Kävin eilen puhujan ominaisuudessa Eduskuntatalolla ja sain jälleen intoa siitä. Oli mukava huomata kuinka moni oli ryhdistäytynyt ja tullut mukaan kuuntelemaan tärkeää asiaa. Kyseessä oli tämä salakavalasti takaoven kautta tuotu GCM-sopimus ja siihen liittyvät uhat. Paikalle olimme pyytäneet kansanedustajia ( Persuja, sekä Kd:n yhtä edustajaa ) ja medialle oli kutsut myös lähetetty. Se ei yllättänyt että media loisti poissaolollaan( tuo hallituksen puudeli kun on ) Enemmän hämmästyin ettei yksikään kutsutuista Kansanedustajista tullut paikalle. Kovasti ovat lehtien palstoilla ja netissä asiasta keskustelleet, kun olemme asiaa esille tuonut. Kiitos tuolle Kike Elomaalle, joka ainoana tuli paikalle näyttäytymään...Vaikka ei puhumaan asiasta tullutkaan. Lieneekö syynä kieltäytymisiin se seikka, että tilaisuus oli meidän, eli Reformin järjestämä, kun halusimme asian päivänvaloon tuoda. Aikaa ei ole paljoa, Joulukuussa tuhon sopimus allekirjoitetaan, ellei vastustus ja haloo nouse kuten muissa maissa on käynyt. Sopimuksen on kieltäytynyt allekirjoittamasta jo moni maa. Meidän vatuloijat ovat sen riemulla tekemässä ja vieläpä lainvastaisesti, sitä kun ei ole eduskuntaan tuotu.Samanlla kaavalla meidät vietiin Eu:n syliin. Minä vastustan tätä ja myös teen aina asioiden eteen kaikkeni, saa äänestää. Pontus Söderblom/Reformi-Häme.<div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> 3 http://pontusjankristiansderblom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263831-kansanedustajien-hiljaisuus#comments Eduskuntavaalit GCM-sopimus Moraali Persut Thu, 08 Nov 2018 07:19:06 +0000 Pontus Söderblom http://pontusjankristiansderblom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263831-kansanedustajien-hiljaisuus